fbpx

Prodaje se Buick GNX iz 1987. sa samo 13 pređenih km.

Na aukcijskom sajtu „Bring a Trailer“, pojavio se legendarni Buick GNX koji je za 32. godine postojanja prešao samo 13 km.

Foto: Brig a trailer

Na aukcijskom sajtu „Bring a Trailer“, pojavio se legendarni Buick GNX koji je za 32. godine postojanja prešao samo 13 km. Baziran na modelu Grand National, koji je nastao od modela Regal u čast Buickove pobede u NASCAR Grand National seriji, GNX je napravljen u vrlo maloj seriji 1987. godine. Buick je proizvodio Grand National u 1982. godini, kao i od 1984. to 1987. godine, dok je GNX bio ponuđen samo za 1987. modelsku godinu.

Foto: Brig a trailer

Model GNX je plod saradnje Buicka i firme McLaren Performance Technologies/ASC. GNX su karakterisali veći turbo kompresor i interkuler nego na modelu Grand National, kao i poboljšani izduvni sistem sa većim protokom. Pojednostavljeno, GNX je proizvodio 276 KS i 488 Nm obrtnog momenta, u poređenju sa maksimalnih 245 KS kod Grand Nationala. Međutim, od samog početka GNX-a kruži priča da su ove brojke bile vrlo konzervativne.

Foto: Bring a trailer

Što se tiče primerka sa aukcijskog sajta, automobil je prvi put kupljen u Arkanzasu, nakon čega je premešten u Teksas, gde je bio izložen u salonu. Nakon što je dostavljen u Teksas, nikad nije bio vožen. Trenutni vlasnik je kupio ovaj Buick GNX 2002. godine i nastavio tradiciju očuvanja kilometraže. Jedine dve stvari koje su promenjene na ovom primerku su akumulator i relej prekidač, s tim da dva originalna dela dolaze uključena u kupovinu.

Foto: Bring a trailer

Fotografije pokazuju sedišta, unutrašnje oplate vrata, i pod automobila još uvek obmotanim najlonima koje je stavio originalni diler. Vreme je bilo vrlo dobro prema modelima Grand National i GNX, obzirom da je zabeleženo više primeraka prodatih za preko 100,000 dolara.

Foto: Bring a trailer

Činjenica da je proizvedeno 547 primeraka GNX-a samo dodaje vrednost. Do kraja aukcije preostalo je još tri dana, a najveća ponuda u trenutku pisanja iznosi 106,000 dolara.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Uz “Renauluciju” Renault mnogo toga menja

Luca de Meo, CEO Renault Grupe izneo je dugo očekivani plan, a u narednih ...

Formula 1 – Hamiltonu pol pozicija i kazna

U kvalifikacijama Formule 1 za sprint trku na stazi Interlagos u Brazilu najbrži Hamilton, ...

Infiniti u Parizu sa paklenom mašinom Project Black S

Infiniti je u Pariz stigao sa paklenom mašinom Project Black S, i tehnologijom iz ...

Ford poriče da će Mondeo uvoziti iz Kine u Evropu

Ford poriče da će Mondeo uvoziti iz Kine u Evropu, nakon što je okončao ...

Formula 1 – kvalifikacije za VN Majamija Perezu

Formula 1 – kvalifikacije za Veliku nagradu Majamija, petu trku F1 sezone 2023. vožene ...

Ford Mustang opozvan jer bi pedala kočnice mogla otpasti

Ford opoziva sve Mustange 2020. godišta opremljene sa automatskim menjačem zbog defektnog sklopa pedale ...