fbpx

Lotus pokazao novi logo

U proteklih 71. godinu, Lotus je ručno proizvodio sportske automobile u gradu Hethel u Engleskoj, a svaki automobil se držao filozofije osnivača

U proteklih 71 godinu, Lotus je ručno proizvodio sportske automobile u gradu Hethel u Engleskoj, i svaki automobil se držao filozofije osnivača Colina Chapmana – “pojednostavi i olakšaj.” Međutim, stvari se brzo menjaju u Lotusu. Pod novim kineskim vlasnikom, Lotus gleda u budućnost i uskoro će predstaviti potpuno novi električni hiper automobil, pod imenom Evija, sa gotovo 2.000 KS. Kako bi još jače reflektovao tu odvažnu budućnost, engleski proizvođač je odlučio da je vreme za novi logo.

Oblik novog loga je vrlo sličan prethodnim – sastoji se od četvrtine kruga koja se nalazi u većoj okrugloj konturi. Očigledna promena, koja i donosi sveži izgled, je izmenjeni font slova. Slova “ACBC” (koja su inicijali osnivača, Anthony Colin Bruce Chapman) sada su “sans serif”, kao i slova koja formiraju slog “Lotus”. Reč Lotus je sada ravna, dok je ranije bila zaobljena, a kontura u boji hroma je potpuno izbačena. “Osvrnuli smo se na lotusov originalni znak i razmišljali o filozofiji Colina Chapmana – pojednostaviti i olakšati,” rekao je direktor marketinga engleske firme. “Primenili smo to kako bi stvorili novi znak, ukljanjajući težinu iz slova i primenjujući razmak. Takođe smo ispravili reč “Lotus”, tako da je konzistentna sa prethodnim lotusovim slovima.”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dakar Reli 2022 – pobede za Lategana i Petruccija

Peta etapa Dakar Relija duga ukupno 560 kilometara donela je nove pobednike, i prekid ...

CEO Volkswagen Grupe Diess upozorava – požurimo!

CEO Volkswagen Grupe Herbert Diess upozorava da kompanija može izgubiti mnogo zaposlenih ako ne ...

Studenti ponovo dizajniraju Škodu – Spyder

20 studenata škodine strukovne akademije ove godine je uključeno u ambiciozan projekat – otvoreni ...

Lamborghini Diablo napunio 30 godina postojanja

Lamborghini Diablo čija fotografija je bila poput ikone u sobi mnogih dečaka ove godine ...

Airspeeder Mk3 spreman za trke električnih “automobila”

Za drugi deo ove godine najavljene su prve trke električnih letećih “automobila”, a predstavljen ...