fbpx

Zvezda finala Formule 1 Renault star 15 godina

Toto Wolff šef Mercedes-AMG tima Formule 1 kaže za se treba zamisliti zašto je zvezda finala sezone bio bolid Renault RS25 star 15 godina

Foto: Renault F1 Team

Situacija – finale šampionata Formule 1 u Abu Dhabiju, intervjue je nemoguće snimiti zbog buke, a mehaničari i članovi svih 10 timova, umesto da rade, „vise“ na „pit wall“-u i gledaju Fernanda Alonsa u 15 godina starom boldidu Renault RS25, koji uz vrisak V10 motora proleće startno ciljni pravcem. To nije ono što moderna Formula 1 želi, i čega se dobrovoljno, pritisnuta globalnim kretanjima i trendovima, odrekla 2014. Tada je ugašen jedan od motiva za gledanje Formule 1 uživo – zastrašujući zvuk koji su trkački automobili decenijama stvarali. Turbo era je donela hibridni pogon, novu tehnologiju i efikasnost a odnela spektakularnost mlakim zvukom malog 1.6 V6 motora motora koji je ubio turbo kompresor, a uz koji Formula 1 zvuči kao kosilica za travu.
Toto Wolff šef Mercedes-AMG tima Formule 1  je vrlo ozbiljno proanalizirao paradoksalnu situaciju na stazi Yas Marina: „Renault RS25 je sa jedne strane relikvija iz vremena kada se nije mislilo na smanjenje emisije CO2 i nije postojala elektrifikacija mobilnosti.

Foto: Renault F1 Team

Ušli smo u novu eru u kojoj smo morali prihvatiti određene kompromise, ali moram priznati i da RS25 deluje spektakularno. Tada su bolidi vrlo mali i agilni, bili su lakši 150 kilograma, mali su motore koji vrište, pa iako su bili sporiji 4 do 5 sekundi u odnosu na današnje bolide Formule 1, delovali su mnogo brže i uživo i na TV-u. Za razliku od Alonsovih demonstracionih vožnji, sama trka Formule 1 na stazi Yas Marina, delovala je mlako, naspram atraktivnosti koje su ove godine donele trke na nekim novim a i starim stazama“.

Foto: Renault F1 Team

Wolff je iskreno dodao – tokom trke u Abu Dhabiju dobio sam bezbroj poruka sa emotikonima spavanja i dosade, i ovu stazu bi trebalo malo „promešati“ da bi donela više atrakcije. „Mislim da niko iz Formule 1 nije zažalio što se Renault RS25 pojavio na stazi, i da svi moramo pažljivo da analiziramo šta smo naučili iz ovih demonstracionih vožnji, i šta je to tako atraktivno. Jasno je da je atrakcija u audo-vizuelnom doživljaju, ali i kada sam video slike bez tona i dalje je ostala atraktivnost, što znači da nije samo zvuk V10 motora u pitanju. To treba pažljivo analizirati. MO smo svi akcionari Formule 1 i moramo se zapitati šta možemo da uradimo da bude bolje, zanimljivije. Nakada nam je neophodan događaj kao što su bile Alonsove demonstracione vožnje da bi razvili sledeći potez“, kaže Wolff i dodaje da nikako ne bi voleo da se Abu Dhabi izgubi iz kalendara, samo treba modifikovati stazu da bi trka bila atraktivnija, uz kompletan sjajan doživljaj koji lokacija donosi.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mick Schumacher stigao do svoje prve titule

Očigledno, krv nije voda, sin sedmostrukog šampiona Formule 1 Michaela Schumachera, Mick, osvojio je ...

“The Grand Tour” odustao od snimanja na Bliskom istoku

Originalni “Top Gear”- ovi specijali su uvek bili popularni zahvaljujući zanimljivim mestima, sramotnim monemtnima ...

Marchionne je izjavio da se razmatra…

Prvi čovek Grupe Fiat Sergio Marchionne i zvanično je potvrdio da se ozbiljno razmatra ...

Formula 1 – Russel kaže da su drugi brži

Formula 1 za sada nudi više nepoznanica nego informacije, ali vozač tima Mercedes-AMG tvrdi ...

Audi uvodi nove oznake modela – da bude jasnije!

Od leta naredne godine, Audi će uvesti nove oznake modela, kojima zapremina više nije ...