fbpx

Davide Brivio prelazi iz Suzuki MotoGP u Alpine F1

Samo što je sa Joanom Mirom osvojio MotoGP titulu Davide Brivio je napustio Suzuku da bi prešao među četvorotočkaše

Foto: Suzuki-Racing

Samo što su se pojavile spekulacije da bi šef Suzuki MotoGP tima Davide Brivio mogao otići sa svoje pozicije, ispostavilo se da su tačne. MotoGP tim Suzuki i Brivio saopštili su da se njihova saradnja zavrila, uz šampionske titule Joana Mira i Tima Suzuki, svakako na najbolji mogući način. Nakon osam provedenih godina u Suzuki MotoGP projektu, i titulama osvojenim nakon 20 godina čekanja, odluka Brivia da napusti tim svakako nije bila laka, i uz saopštenje da nije produžio ugovor, usledile su kurtoazne, mada iskrene međusobne poruke kako od strane Brivia, tako i od rukovodioca projekta u Suzukiju Shinichi Sahare, koji kaže da je za njega odluka Brivia šok, ali da mu želi svako dobro u budućim projektima.

A Brivio će i dalje biti u plavom “dresu”, samo drugačijeg tona plave, a njegov tim će imati dva točka više. Davide Brivio će biti šef, odnosno CEO Alpine Formula 1 tima, kako će se zvati dosadašnju Renault F1 tim, a koji prolazi kroz veliku personalnu reformu, a koja će uskoro dobiti finalizovanu strukturu.

Cyril Abiteboul , Foto: Renault Sport F1

Prošle godine, u vreme kada se pojavila informacija da će Aline kao marka doći u Formulu 1, dosadašnjem šefu Renault Formula 1 tima Cyrilu Abiteboulu , na molbu CEO-a Renaulta Luce de Mea, dodata je i funkcija šefa marke Alpine, uporedo sa rukovođenjem Formula 1 timom. Abiteboul je odmah rekao da to nije trajno rešenje, nego privremeno. Šta više, Abiteboul je dobio ozbiljan zadatak da Alpune razvije kao poseban brend, a ne marku u okviru renaulta, što obzirom na dosadašnje rezultati koji su skromni, neće biti jednostavan zadatak. Ukoliko se Abiteboul povuče sa pozicije šefa Alpine Formula 1 tima, na njegovo mesto bi mogao doći Marcin Budkowski koji je trenutno izvršni direktor, a upravo na mesto Budkowskog bi mogao doći Brivio. Ovakva postavka sasvim je moguća, mada ćemo za zvaničnu potvrdu morati da sačekamo, tim pre što su CEO Renaulta de Meo i Brivio već sarađivali i to uspešno u Yamaha MotoGP timu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Sebastian Vettel rasprodaje svoju kolekciju automobila

Sebastian Vettel pravi veliko spremanje u svojoj kolekciji automobila koju dobrim delom prodaje, uključujući ...

Sprema se Polo GTI R5

Do polovine sledeće godine biće spremna trkačka verzija novog Pola, spremna za reli takmičenje ...

Volvo utrostručuje proizvodni kapacitet fabrike u Gentu

Kompanija Volvo Cars utrostručiće proizvodni kapacitet u Gentu nakon porasta prodaje električnih vozila tokom ...

Bugatti napravio prvu 3D štampanu kočionu čeljust

Bugatti je daleko od prvog proizvođača automobila koji eksperimentiše sa 3D štampom, ali zato ...

Dovi se borio, Marquez pobedio, Yamaha iznenadila

Još jedna sjajna predstava i borba u Moto GP-u pripala je Marquezu, ali i ...

Dacia stiže na Dakar reli 2025.

Dacia stiže na Dakar reli 2025. i to sa pravom vozačkom zvezdom iza upravljača ...