fbpx

I Haas Formula 1 tim promenio svoje boje

Nakon Alpine i Aston Martina, još jedan dobro poznati tim Formule 1 promenio je boje za predstojeću sezonu

Renault se prevorio u plavi Alpine F1, ružičasti Racing Point je postao Aston Martin F1 u British Racing Green boji, a još jedan tim Formule 1 značajno je promenio boje za sezonu 2021. Američki Haas F1, nakon neuspešne avanture sa proizvođačem energetskih pića, ponovo ima generalnog sponzora. U sezoni Formule 1 2021. tim će nastupati pod imenom Uralkali Haas F1 Team, sa dva početnika u F1 za upravljačima bolida.
Dobrim delom, ovakav potez bio je i očekivan. Uralkali je najveći proizvođača kalijumskih veštačkih đubriva na svetu. Jedan od vlasnika Ruske kompanije je Dmitry Mazepin, koji već neko vreme iskazuje želju da kupi tim Formule 1, za sada došao do toga da obezbedi sinu Nikiti sedište u timu Haas, kojem je finansijska podrška postala neophodna. Nikita Mazepin je prošlu sezonu u Formuli 2 završio na petom mestu, i to više svojom često nesmotreno agresivnom vožnjom i kaznama koje je zbog takvog stila dobijao, nego zbog nedovoljne brzine na stazi. I drugo sedište u Haas VF-21 zauzima vozač sa kvalitetnim vozačkim “pedigreom”, Mick Schumacher, sin sedmostrukog šampiona Formule 1 Michaela Schumachera.
Tim Haas za sezonu 2021. u koju ulazi sa neiskusnim vozačima koji su zamenili Magnussena i Grosjeana, već je najavio skromne ambicije. Ono što je na bolidu urađeno za početak sezone je urađeno, i nikakvih unapređenja neće biti tokom sezone, a svi resursi, koji su naspram velikuh timova veoma ograničeni, biće preusmereni na pravljenje bolida za sezonu 2022. po potpuno novim pravilima.
Iako i ime kompanije vlasnika tima Haas ostaje dominantno na bolidu, svako se otvara pitanje da li će Gene Haas i Mazepin napraviti i korak dalje u vlasničkom smislu, obzirom da Haas već neko vreme razmišlja o prodaji tima. Šta više, iako su scrvena, plava i bela boje koje se nalaze na američkoj zastavi,  deluje da je kompletan bolid ipak mnogo više u bojama i kolornoj šemi ruske trobojke.
Iako su objavljene prve fotografije od strane tima, automobil će pravu premijeru imati 12. marta, kada u Bahreinu počinju zvanični predsezonski testovi.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Počela je prodaja unapređenog Jeepa Wrangler 4xe

Saloni u Italiji, Španiji, Belgiji i Srbiji počeli su da primaju narudžbine za novi ...

Renault nastavlja prodaju svog vlasništva u Daimleru

Renault nastavlja prodaju svog vlasništva u Daimleru, ali nastavlja saradnju sa nemačkim gigantom Renault ...

Otkrivena osvežena Škoda Karoq

Osvežena Škoda Karoq je otkrivena i u sebi donosi bolju aerodinamiku i tehnološka unapređenja ...

TOGG C-SUV – prvi turski automobil

TOGG C-SUV Prototype pokazuje prvi originalni turski automobil, i nije puki koncept koji najavljuje ...

Više od Wrangler pick-upa: Jeep Gladiator

Jeep je na L.A. Auto Show-u premijerno predstavio dugo očekivanu pick-up verziju popularnog Wrangler ...

Možete imati drumski Peugeot 9X8, samo…

Možete imati drumski Peugeot 9X8 hiperautomobil, ali samo ako ispišete blanko ček i ostavite ...