fbpx

U Francuskoj počela proizvodnja novog modela Yaris Cross

Toyota Motor Manufacturing France započela je proizvodnju modela Yaris Cross, potpuno novog, urbanog SUV-a čija će prodaja u Evropi početi u avgustu

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) započela je proizvodnju Yarisa Cross, potpuno novog, kompaktnog, urbanog SUV-a čija će prodaja u Evropi započeti u avgustu. Uložen je značajan iznos od 400 miliona evra radi omogućavanja proizvodnje dva modela na istoj proizvodnoj liniji u toj fabrici – 4. generacije Yarisa i potpuno novog modela Yaris Cross – čime je povećan godišnji proizvodni kapacitet TMMF-a na 300.000 vozila.
Ovaj SUV u segmentu B oblikovan je i razvijen kako bi zadovoljio potrebe evropskih kupaca u tom tržišnom segmentu, a očekivana ponuda motora za novi Yaris Cross će mahom uključivati hibridnu verziju s niskom emisijom CO2, shodno planovima marke o udelu elektrifikovanih varijanti od 90% do 2025.
Yaris Cross je drugi model koji će se bazirati na Toyotinoj platformi GA-B za kompaktne automobile, kao i 8. model obuhvaćen Toyotinom novom globalnom arhitekturom (TNGA – Toyota New Global Architecture) koji će se proizvoditi u Evropi*. Početak njegove proizvodnje označava i još jedan korak u smeru Toyotine strategije lokalne proizvodnje.
Marvin Cooke, izvršni potpredsednik za proizvodnju, ističe:
„Uvođenje Yarisa Cross je važno jer on ne samo da doprinosi Toyotinoj konkurentnosti, nego i osnažuje našu strategiju lokalizacije proizvodnje i dostizanja maksimalnih proizvodnih kapaciteta koji su usmereni na Toyotin cilj povećanja prodaje u Evropi na 1,5 miliona vozila do 2025.”
Toyotina vizija za evropsku lokalizaciju ove godine dodatno je proširena jer je Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) započela proizvodnju hibridnih električnih menjača i elektromotora, obezbeđujući 1,5-litarski benzinski motor TNGA i potpuno hibridni pogonski sklop za modele Toyota Yaris i Yaris Cross.
Toyota je uložila i u povećanje kapaciteta i modernizaciju svoje fabrike Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) radi proizvodnje nove generacije Yarisa, koji je proglašen Automobilom godine 2021, kao odgovor na znatno povećanu potražnju.
Pokretanjem proizvodnje modela Yaris Cross, ukupan broj zaposlenih u TMMF-u povećan je na gotovo 5.000.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

VW Gen.Travel nema čak ni volan

VW Gen.Travel dizajn studija nema volan i vizija je autonomnog prevoznog sredstva na duže ...

BMW Serije 8 u završnim testiranjima

BMW završava testiranja i finalna podešavanja nove Serije 8 Iako još nije uklonio kompletnu ...

Koenigsegg postavio još jedan rekord

Agera RS je postigla prosečnu izmerenu brzinu od 444,6 km/h, čime je postala najbrži ...

Hyundai i20 N šampion Top Gear’s Speed Week

Hyundai i20 N proglašen je šampionom 2021. nedelje brzine Top Gear-a nakon što je ...

Mercedes koštao Russela pobede u Formuli 1 – Perezu pobeda

Pretposlednja trka sezone Formule 1 donela je sve ono što se od ovog takmičenja ...