fbpx

Hyundai i20 N šampion Top Gear’s Speed Week

Hyundai i20 N proglašen je šampionom 2021. nedelje brzine Top Gear-a nakon što je demonstrirao najbolje performanse u grupi od 26 modela visokih performansi

Nedelja brzine održana je nekoliko dana na testnoj stazi Top Gear -a Dunsfoldu, gde je hot hatch nadmašio svoje konkurente u nizu iscrpnih testova.
Protivnici i20N u Nedelje brzine 2021 bili su sportski modeli nekih od svetskih brendova koji su najviše orijentisani na performanse. Takmičenje je uključivalo lagane dvosedne sportske automobile, hibridne modele sa 1.000 KS i potpuno električne sportske kupee.
Nakon preliminarnih procena, pet modela koji su smatrani najzabavnijim u vožnji takmičili su se u na putevima Nacionalnog parka Exmoor u Velikoj Britaniji. Na kraju, sudije, uključujući stručni urednički tim Top Gear -a, britanskog automobilskog novinara Chrisa Harrisa i The Stig iz Top Gear -a, krunisale su za šampiona i20 N. Iako je hot hatch bio najpovoljniji kandidat na Nedelji brzine 2021, i20 N se i dalje isticao zahvaljujući uzbudljivom rukovanju.
„Svake godine okupljamo kolekciju brzih automobila lansiranih u posljednjih 12 meseci. Nazivamo ga Nedeljom brzine kako bismo učinili pravdu prema velikom, višednevnom itinereru i logističkom minskom polju koje smo sami napravili “, rekao je Jack Rik, urednik časopisa Top Gear. „Nedelja brzine je uvek puna iznenađenja. Ono što nismo očekivali je bio najpristupačniji automobil ovde koji je mogao da napravi skok na terenu I potpuno zasluži pobedu. Ali i20 N ima naklonost, potkrepljenu ogromnim potencijalnom i dinamičnošću koji ga čini nečim istaknutim, ne samo među konkurentima, već i u čitavom spektru Nedelje brzine. ”
i20 N: najmanji, ali moćan N model
Potpuno novi i20 N kombinuje uspeh i20 sa sportskim duhom i zabavom u vožnji Hyundai N. Sa svojim počecima koji sežu od motosporta, najnoviji Hot hatch Hyundai N preuzima inspiraciju i pozajmljuje inženjerske vrednosti sa više relija -kao pobednički reli automobil i20 WRC. Automobil visokih performansi i20 N pruža izuzetno iskustvo u vožnji i na trkalištima i na autoputevima.
Uprkos tome što je to najmanji model N, i20 N-a inspirisan moto sportom aludira na njegov snažan potencijal.
Hyundai-ev drugi hečbek isporučuje vodeći u klasi odnos snage i težine od 171 KS po toni za agilnije upravljanje i impresivno iskustvo vožnje. Hečbek sa pet vrata takođe je opremljen najsavremenijom tehnologijom povezivanja i info-zabavne tehnologije i naprednim bezbednosnim funkcijama.
„Baš kao i svi naši modeli Hyundai N, i20 N smo konstruisali kako bismo pružili uzbudljivo iskustvo vožnje na trkačkim stazama, pouzdanost na autoputevima i svakodnevnu upotrebljivost. Bilo je izazovno, ali uspeli smo da stvorimo hečbek visokih performansi po pristupačnoj ceni “, rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe. „i20 N je nadmašio konkurenciju na jednom od najizazovnijih testova performansi u industriji i proglašen je sveukupnim šampionom Top Gear -ove Nedelje brzine. Veoma smo ponosni što vidimo da je Hyundai zaslužio svoje mesto među automobilskim markama najboljih performansi. ”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi Q3 – umesto za nju, postao za njega

Audi je novom generacijom Q3 oslobodio prostor za Q2, a kupcima ponudio neke sasvim ...

Red Bull (ponovo) ponudio sedište Fernandu Alonsu!?

Dvostukom šampionu Formule 1, Fernandu Alonsu, Red Bull je ponudio sedište tokom trke u ...

Čime podmazivati turbo motor?

Čime podmazivati turbo motor? Sve ih je više, kapaciteti kartera sve manji, a zahtevi ...

Audi proslavlja 25 godina postojanja RS oznake

Ova godina obeležava 25. godišnjicu prvog Audi RS modela, čuvenog RS 2 Avanta, a ...

Nissan uvodi ugljenična vlakna u serijske automobile

Nissan je na putu da u velikoserijske automobile uvede ugljenična vlakna, koja su bila ...

Škoda na punom gasu

Stižu Škoda Kodiaq kupe, električni SUV i naslednik modela Yeti Škoda je objavila „teaser“ ...