fbpx

Novi Kia Niro predstavljen za 2023. godinu

Novi Niro je drugi model Kijine nove strategije “ponuđača održivih usluga mobilnosti”

Kia je danas predstavila potpuno novog Nira koji je integralni deo Kijine sve šire ponude ekološki prihvatljivijih modela. Potpuno novi Niro je redizajniran u skladu sa dizajnerskom filozofijom “Spajanje suprotnosti” (Opposites United) i jasno predstavlja Kijinu predanost održivosti. Novi Niro crpi inspiraciju iz prirode i odgovara kompleksnim potrebama osvešćenih potrošača i pruža dizajn koji povezuje ekološku prihvatljivost sa zabavom i užitkom u vožnji.

Efikasna aerodinamika i održivi materijali su kod novog Nira ujedinjeni sa kohezivnim dizajnom. Ova  kombinacija donosi prostranost i izgled SUV-a. Pored toga Kia predstavlja tzv. “Greenzone Drive Mode” koji automatski prebacuje iz (P)HEV (hibridnog odn. plug-in hibridnog) načina vožnje u EV (električni) način kako bi omogućio rešenja održive mobilnosti. Tokom vožnje po zelenim područjima, kao što su stambena područja ili obližnje škole i bolnice vozilo automatski koristi struju na osnovi navigacionih uputstava i podataka o istoriji vožnje. Prepoznaje i vozačeva popularna mesta (npr. kuća i kancelarija) označene u navigacionom sistemu kao zelena područja.

Potpuno novi Kia Niro koji je pravi primer Kijine predanosti održivosti i budućeg razvoja modela donosi i nove reciklirane materijale u kabini. Obloga plafona je napravljena od recikliranih tapeta, sedišta su od bio poliuretana sa tkaninom tencel od listova eukaliptusa, dok je na vratima upotrebljena boja bez BTX (boja na vodenoj osnovi koja ne sadrži benzen, toluen i ksilen), koja smanjuje uticaj na životnu sredinu i količinu otpada.

Eksterijer novog Nira nadograđuje odvažne dizajnerske elemente prvi put predstavljene 2019. godine na konceptu Habaniro. Novi elegantni i samouvereni krosover utelovljava Habanirov avanturistički pristup svojom visokotehnološkom dvobojnom karoserijom. U unutrašnjosti kabine neobična nesimetrična komandna tabla kombinuje vodoravne i dijagonalne oblike, što implementuje dizajnersku filozofiju ‘spajanja suprotnosti’, dok svojom odvažnom, praktičnom i ekološki prihvatljivijom konstrukcijom vozilo ispunjava etičko usmerenje ‘Zabava sa razlogom’ (Joy for Reason).

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Srećan 50-i rođendan VW K70

Možda nekome deluje nevažan 20. oktobar 1970. ali tada je dobrim delom počela nova ...

Audi A3 predstavljen u četvrtoj generaciji

Audi A3 je predstavljen u svojoj četvrtoj generaciji, sa evolucijom karoserije, ali revolucijom enterijera ...

Lepša strana Salona u Beogradu 2019.

Svaki salon automobila ima i svoju lepšu stranu, a to nisu automobili. Salon u ...

WRC – u Švedskoj pobeda za Rovanperu i Toyotu

WRC je dobio porodicu pobednika – nakon oca i Kale Rovanpera je pobedio na ...

Da li će Tavares spasiti Alfa Romeo?

Da li će Tavaresova ljubav prema auto sportu spasiti Alfu, i učiniti ono što ...

Naslednik Lamborghini Aventadora biće hibrid

Naslednik Lamborghini Aventadora biće hibrid, i stići će 2020. godine Naslednik Aventadora imaće plag ...