fbpx

Mate Rimac vidi SUS motor u novom Bugattiju?

Nedavno ustoličeni CEO i većinski vlasnik kompanije Bugatti Rimac LLC Mate Rimac vidi budućnost SUS motora u nasledniku Chirona

Mate Rimac, svakako najpoznatiji po električnim hiperautomobilima iz njegove kompanije Rimac Automobili svojom izjavom nemalo je iznenadio sve ljubitelje automobila, ali i pobornke motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Nedavno ustoličeni CEO kompanije Bugatti Rimac LLC i većinski vlasnik ove kompanije, uz izveštaj o poslovanju marke Bugatti za prošlu godinu dao je dve najave koje bude pažnju.
Prva je da se na nasledniku Chirona uveliko radi, a da će njegova premijera biti ranije nego što se smatralo – već 2024. godine. Podjednako važna vest, koja, ruku na srve nije izneta direktno i decidirano, je da se novi Chiron po svemu sudeći neće nalaziti na električnoj platformi koju već koristi Rimac Nevera. Pored toga što od marke Bugatti i modela koji tek budu dolazili očekuje spektakularne performanse pa i preko toga, Mate Rimac kaže da u motorima sa unutrašnjim sagorevanjem još uvek ima mesta u Bugattiju. Ako se zna da W16 u Chironu već sada ima i do 1.600 KS, ne treba mnogo mašte da bi se zamislilo dokle bi pogon mogao ići uz pomoć efikasnog hibrida, koji bi doneo performanse ali i smanjio emisiju CO2.
Rimac, koji za sebe kaže da je „Car guy“ tvrdi da će novi Bugatti Chiron doneti karakteristike kakve do sada nije imao ni jeda hipersportski automobil do sada. Šta je pod tim podrazumevao saznaćemo zapravo relativno brzo, a i otkriti da li će sledeći Bugatti imati hibridni W16 motr, isto ka što će i naredni Lamborghini Aventador imati hibridni V12.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ferrari poklonio dvostruku pobedu Mercedesu

Trka Formule 1 u Bahreinu je bila tipična postavka: dok jednom ne smrkne, drugom ...

Novi Focus RS bi mogao biti hibrid sa preko 400 KS

Proizvodnja aktuelnog Forda Focusa RS prestaje 6. aprila, ali bi nova generacija mogla stići ...

FCEV Hyundai Nexo se iznenađujuće dobro prodaje

Evropska prodaja modela NEXO na gorivne ćelije vodonika premašila je 1.000 jedinica od početka ...

Subaru Solterra električni SUV stiže 2022. godine

Korporacija Subaru je objavila da će potpuno novi globalni električni SUV biti nazvan “SOLTERRA” ...

Dakar Reli 2022 – taktika je pun gas

Treći dan Dakar relija pokazao je da je najbolja taktika pun gas – Sebastien ...