fbpx

Mate Rimac vidi SUS motor u novom Bugattiju?

Nedavno ustoličeni CEO i većinski vlasnik kompanije Bugatti Rimac LLC Mate Rimac vidi budućnost SUS motora u nasledniku Chirona

Mate Rimac, svakako najpoznatiji po električnim hiperautomobilima iz njegove kompanije Rimac Automobili svojom izjavom nemalo je iznenadio sve ljubitelje automobila, ali i pobornke motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Nedavno ustoličeni CEO kompanije Bugatti Rimac LLC i većinski vlasnik ove kompanije, uz izveštaj o poslovanju marke Bugatti za prošlu godinu dao je dve najave koje bude pažnju.
Prva je da se na nasledniku Chirona uveliko radi, a da će njegova premijera biti ranije nego što se smatralo – već 2024. godine. Podjednako važna vest, koja, ruku na srve nije izneta direktno i decidirano, je da se novi Chiron po svemu sudeći neće nalaziti na električnoj platformi koju već koristi Rimac Nevera. Pored toga što od marke Bugatti i modela koji tek budu dolazili očekuje spektakularne performanse pa i preko toga, Mate Rimac kaže da u motorima sa unutrašnjim sagorevanjem još uvek ima mesta u Bugattiju. Ako se zna da W16 u Chironu već sada ima i do 1.600 KS, ne treba mnogo mašte da bi se zamislilo dokle bi pogon mogao ići uz pomoć efikasnog hibrida, koji bi doneo performanse ali i smanjio emisiju CO2.
Rimac, koji za sebe kaže da je „Car guy“ tvrdi da će novi Bugatti Chiron doneti karakteristike kakve do sada nije imao ni jeda hipersportski automobil do sada. Šta je pod tim podrazumevao saznaćemo zapravo relativno brzo, a i otkriti da li će sledeći Bugatti imati hibridni W16 motr, isto ka što će i naredni Lamborghini Aventador imati hibridni V12.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Test Toyota C-HR Hybrid

Test Toyota C-HR Hybrid – druge generacije modela koji je nastao kao eksperiment, a ...

Daimler i Tesla bi mogli ponovo sarađivati

Daimler se možda rešio svog udela u Tesli 2014. godine, ali to ne znači ...

Ricciardo na vreme pobegao iz Renaulta

Prema planu Renaulta da skreše svoje troškove za dve mlijarde evra, nameće se pitanje ...

Formula 1 – Fernando Alonso “preispituje sebe”

Formula 1 – Fernando Alonso “preispituje sebe” dok se javlja nova sumnja u njegovu ...

Toyota Yaris prešla granicu od 10 miliona prodatih primeraka

Višestruko nagrađivan i uvek popularan, model Toyota Yaris dostigao je brojku od 10 miliona ...

Veliki šefovi vraćaju novac Volkswagenu

Volkswagen se trudi da „Dieselgate“ ostavi iza sebe, a neki od najodgovornijih menadžera za ...