fbpx

Basecamp 16 – kamp kućica koja brine o okolini

Legendarni američki Airstream se urdužio sa firmom REI i ljubiteljima kampovanja pripremio modifikovani Basecamp 16

Legendarni Airstream, američki proizvođač kamp kućica prepoznatljivog oblika i poliranog aluminijuma, udružio se sa firmom REI iz Sietla, i ljubiteljima kampovanja ponudio nešto kompaktno i ekološki vrlo savesno.
Osnova je Airstream Basecamp 16, ali je dobio brojna rešenja koja ga čine rešenjem za kampovanje koje će minimalno uticati na okolnu. O čemu zapravo govorimo, obzirom da je i dalje osnovni materijal za oplatu ove kamp kućice aluminijum?
Svi materijali u unutrašnjosti kao što su platna i laminati, izrađeni su isključivo od recikliranih materijala. Daska za sečenje koja je pokrivač sudopere je izrađena od recikliranog papira, a ormari su od laganog drveta koje prirodno brzo raste.
Pored ugrađenih materijala REI i Airstream su pokušali da naprave ovu kamp kućicu što “zelenijom” u eksploataciji u prirodi. Ugrađen je grejač vode sa recirkulacijom, opcioni je kompostni toalet, a na krovu se nalaze solarni paneli i UV-LED sistem za prečišćavanje vode. Iz fleksbilnih solarnih panela od 360 W napajaju se potrošači ili puni baterijski paket od 200Ah, koji se može koristiti kada nije pri ruci mrežni priključak za struju.
Ovaj specijalni Basecamp dug je 4.87 metara i ima udobnu trpezariju/dnevni boravak, koji se lako pretvara u ležaj za spavanje dve odrasle osobe. REI je pripremio paket od 25 elemenata kao što su piknik stolice i pripadajući sto, kuhinjska oprema, o brojni drugi delovi opreme potrebni za boravak u kućici.
Iako definitivno spada u manje kamp kućice dovoljne samo za dve osobe, ovaj specijalni Airstream Basecamp nije jeftin kao ni drugi proizvodi čuvene kompanije. Za njega je potrebno (u Americi) izdvojiti čak 52.900$.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mazda CX30 ipak nije ono što su mnogi očekivali

Mazda je u Ženevi predstavila CX-30 koji nije ni novi CX-3 ni CX-4 Mazda ...

Jaguar I-PACE u problemima, prodato samo 558 komada

Jaguar I-PACE, električni SUV, nailazi na probleme, koji jako liče na probleme kroz koje ...

Leclercu pol i luda kuća u kvalifikacijama za VN Italije

Chales Lecerc je najbolje prošao u kvalifikacijama Formule 1 za Veliku nagradu Italije, koje ...

Ovako izgleda Ford Mustang, ali na poljski način

Poljska firma KHM Motor predstavila je model na bazi Ford Mustanga, pod imenom Warszawa ...

Prvi pogled na novi NASCAR trkački automobil za 2021. godinu

NASCAR je pružio prvi pogled na dizajn novog trkačkog automobila koji se razvija za ...