fbpx

Basecamp 16 – kamp kućica koja brine o okolini

Legendarni američki Airstream se urdužio sa firmom REI i ljubiteljima kampovanja pripremio modifikovani Basecamp 16

Legendarni Airstream, američki proizvođač kamp kućica prepoznatljivog oblika i poliranog aluminijuma, udružio se sa firmom REI iz Sietla, i ljubiteljima kampovanja ponudio nešto kompaktno i ekološki vrlo savesno.
Osnova je Airstream Basecamp 16, ali je dobio brojna rešenja koja ga čine rešenjem za kampovanje koje će minimalno uticati na okolnu. O čemu zapravo govorimo, obzirom da je i dalje osnovni materijal za oplatu ove kamp kućice aluminijum?
Svi materijali u unutrašnjosti kao što su platna i laminati, izrađeni su isključivo od recikliranih materijala. Daska za sečenje koja je pokrivač sudopere je izrađena od recikliranog papira, a ormari su od laganog drveta koje prirodno brzo raste.
Pored ugrađenih materijala REI i Airstream su pokušali da naprave ovu kamp kućicu što “zelenijom” u eksploataciji u prirodi. Ugrađen je grejač vode sa recirkulacijom, opcioni je kompostni toalet, a na krovu se nalaze solarni paneli i UV-LED sistem za prečišćavanje vode. Iz fleksbilnih solarnih panela od 360 W napajaju se potrošači ili puni baterijski paket od 200Ah, koji se može koristiti kada nije pri ruci mrežni priključak za struju.
Ovaj specijalni Basecamp dug je 4.87 metara i ima udobnu trpezariju/dnevni boravak, koji se lako pretvara u ležaj za spavanje dve odrasle osobe. REI je pripremio paket od 25 elemenata kao što su piknik stolice i pripadajući sto, kuhinjska oprema, o brojni drugi delovi opreme potrebni za boravak u kućici.
Iako definitivno spada u manje kamp kućice dovoljne samo za dve osobe, ovaj specijalni Airstream Basecamp nije jeftin kao ni drugi proizvodi čuvene kompanije. Za njega je potrebno (u Americi) izdvojiti čak 52.900$.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Specijalno izdanje za legendarnu pobedu: Aston Martin DBS 59

Aston Martinovo poslednje specijalno izdanje odaje počast bitnom delu auto sporta: potpunoj pobedi na ...

VW garantuje kapacitet EV baterije osam godina ili 160.000 km

Zahvaljujući dostupnosti mobilnim uređajima, većina ljudi je upoznata sa konceptom degradacije baterije Zahvaljujući dostupnosti ...

WRC – Rovanpera je pobednik pakla u Keniji

WRC – Rovanpera je pobednik pakla u Keniji koji je doneo Safari reli sa ...

Aston Martin iz 1985. uhvaćen na snimanju novog James Bond filma

Snimanje novog nastavka James Bond franšize, za sada poznatog kao „Bond 25“, je u ...

Osveženi “Šumadinac”

Fijat 500 L teško možemo da posmatramo kao samo jedan od mnogih automobila. Koliko ...

CUPRA modeli sa odličnim paketima uštede!

CUPRA je brend koji spaja emocije i performanse kako bi inspirisao svet iz Barselone ...