fbpx

Subaru Crosstrek stiže u Srbiju

Subaru Crosstrek stiže u Srbiju – potpuno novi model specijaliste za AWD pogon će biti dostupan od novembra 2023. godine

Subaru Crosstrek stiže u Srbiju – potpuno novi model specijaliste za AWD pogon u Srbiji će biti dostupan od novembra 2023. godine.
Jedna od ključnih karakteristika novog modela Subaru Crosstrek su najnovije tehnologije dodate unapređenoj Subaru Global Platform, koja poboljšava ukupnu krutost, sigurnost i dinamiku vožnje vozila. Dužina karoserije je 4.448 mm, a klirens od tra je gotovo na nivou SUV-a, čak 21.7 mm. Platforma takođe omogućava povećanje unutrašnjeg prostora i smanjen nivo buke, vibracija i neudobnosti (NVH). Prednje oslanjanje koristi MacPherson opužne noge, do su pozadi dvostruka trouglasta ramena.
Što se tiče dizajna, novi Subaru Crosstrek ima jači atletski izgled, sa smelom prednjom maskom i grilom hladnjaka, moderno stilizovanim prednjim svetlosnim grupama i prepoznatljivo dizajniranom karoserijom. Viši nivoi opreme takođe dolaze sa dodatnim spoljašnjim akcentima za dodatni vizuleni utisak i fumkcionalnost.
Novi Subaru Crosstrek pokreće 2.0 litarski četvorocilindarski boxer motor sa 150 KS pri 5.800 o/min, uz 196 Nm pri 4.000 o/min.sa  sa dodatnim elektromotorom i litijum-jonskom baterijom. Hibridni pogonski sistem u modelu Subaru Crosstrek e-BOXER ima elektromotor 12.3 kW, sa 66 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Hibridni pogon nudi uglađenije i prefinjenije iskustvo vožnje, sa trenutnom dostupinim velikim obrtnim momentom koji dolazi od elektromotora i besprekornim prelazima u isporuci snage između benzskog motora i elektro pogona. Subaru Crosstrek takođe zadržava svoj standardni AWD sistem pogona na sva četiri točka, što je prepoznatljiva karakteristika i zaštitni znak Subaru vozila. Menjač je Subaru Lineartronic CVT.
U svom enterijeru novi Subaru Crosstrek nudi udobnu i dobro opremljenu unutrašnjost koja ima modernu kontrolnu tablu sa ekranom osetljivim na dodir dijagonale od 11,6 inča koji podržava širok spektar funkcija za multimediju  kao što su Apple CarPlay i Android Auto integracija, omogućavajući besprekorno povezivanje pametnih telefona.
Što se tiče bezbednosti, novi Subaru Crosstrek na svim opcijama nudi Subaru-ov EyeSight sistem za pomoć vozaču. Ovaj sistem uključuje funkcije kao što su adaptivni tempomat, upozorenje o napuštanju trake i kočenje pre sudara, kao i funkcije pomoći u vožnji i bezbednosti.
Vozilo je dostupno za pretprodaju na svim prodajnim mestima Subaru-a u Srbiji.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – novi format kvalifikacija na Hungaroringu

Formula 1 – novi format kvalifikacija biće uveden na Hungaroringu, mada je planiran za ...

Volvo završio sa dizel motorima

Volvo završio sa dizel motorima nakon 45 godina ugradnje, a poslednji proizvedeni model sa ...

Formula 1 – Hamiltonu 102. pol pozicija u karijeri

Lewis Hamilton je došao do svoje 102. pol pozicije u Formuli, a Verstappena je ...

Max Verstappen kažnjen zbog incidenta u Monci

Max Verstappen vozač tima Red Bull Honda kažnjen je zbog incidenta u Monzi kojim ...

Novi Audi RS 6 Avant je „Tamna strana Sile“

Samo što se pojavio, novi Audi RS 6 već je povezan sa čuvenim filmskim ...

Opel Astra najprodavanija u segmentu

Nova Opel Astra je još jednom potvrdila da je nosilac prodaje i tradicionalni bestseler ...