fbpx

Audi A3 predstavljen osvežen za 2025.

Audi A3 predstavljen osvežen za 2025. a samo je početak velike modelne ofanzive iz Ingolštada koja će doneti devet modela

Audi A3

Audi A3 predstavljen osvežen za 2025. a samo je početak velike modelne ofanzive iz Ingolštada. Nakon zatišja u novinama marke sa četiri prstena, Audi će do kraja 2025. godine predstaviti čak devet što novih što značajno osveženih modela.

Audi A3

Prvi je na scenu izašao osveženi Audi A3, model koji je zadužen za veliki volumen prodaje u obe karoserijske verzije. Kao i model Volkswagen Golf koji je nedavno osvežen a sa kojim Audi A3 deli platformu, novine su sveprisutne, ali suptilne. Audi A3 je dobio potpuno novi svetlosni potpis u prednjim farovima, i ravniji gril hladnjaka, kao i uglastu formu usisnika vazduha na svom prednjem delu.

Audi A3

Novina su i četiri prstena koji su u novom dvodimenzionalnom dizajnu. Putem komandi na infotejmentu, vozač će moći da bira jedan od četiri svetlosna potpisa svetala za dnevnu vožnju, a među opcijama koje se mogu podešavati su i individualizacija sekvenci svetala pri startovanju motora i zaklkjučavanje vozila.

Audi A3

I pozadi, kao što je i uobičajeno tokom osvežavanja modela, Audi A3 je dobio novi odbojnik i difuzor, za koji Audi tvrdi da je stilom po uzoru na RS verzije, a i generalno Ingolštad tvrdi da je model A3 posto oštriji i dinamičniji nego do sada. Samo, ta konstatacija se ipak odnosi na estetiku i deizajnerska rešenja obzirom da izmena po pitanju mehanike i pogona, barem krupnijih, nema. A kada su vizuelni utisci u pitanju, Audi je u izbor za A3 dodao i dve nove boje – District Green i Progressive Red, kao i po prvi put za A3, ponudu mat boja.

Audi A3

U enterijeru su takođe suptilne novine, ali dovoljne da se osveženi Audi A3 razlikuje i bude unaperđen u odnosu na dosadašnji model. Novi su hromirani dodaci na ventilacionim otvorima i panelu sa komandama provetravanja i klimatizacije, malo je promenjen dizajn centralne konzole, a naslon za laktove između prednjih sedišta sada je deo standardne opreme. Modeli sa Stronic automatskim menjačem dobijaju i selektro pogona novog dizajna.

Audi A3

Audi A3 ima i novo ambijentalno osvetljenje koje se sada proteže preko centralne konzole i držača za čaše. U izboru materijala ima novina, a pogotovo u činjenici da su neki od materijala sa teksturom izrađeni od recikliranog poliestera.
Pored podatka da je među novinama u opcionalima i novi Sonos 3D audio sistem, sve verzije u standardnoj opremi imaju Virtual Cockpit instrumente i 10.1” ekran infotejmenta, isto kao i bežični punjač za telefon. MMI infotejment može opciono biti unapređen uz, kako fabrika novodi, “bogatu ponudu aplikacija”, uključujući i Amazon Alexa.
Osveženi Audi A3 će od aprila kupcima prvo biti ponuđen u 35 TFSI i 35 TDI verzijama sa sedmostepenim automatskim menjačem, dok će se manuelni menjač i druge pogonske opcije, uključujući i plug-in hybrid priključiti tokom ove godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljen novi Volkswagen Passat B9

Predstavljen novi Volkswagen Passat B9, deveta generacija drugog najprodavanijeg VW modela Predstavljen novi Volkswagen ...

AMG otkrio odavno najavljeni novi PHEV pogon

AMG, divizija Mercedes-Benza za visoke performanse otkrila je dugo najavljivane PHEV pogone koji idu ...

Formula 1 – Honda motori u Aston Martinu

Formula 1 – Honda motori biće u bolidima Aston Martin od početka sezone 2026. ...

Hennessey predstavio Goliath 6×6 baziran na Silveradu

Za sve ljubitelje Hennessey Performance Engineering vozila, koji ne mogu da pređu preko činjenice ...

Otrov iz Teksasa: Hennessey Venom F5

Hennessey Preformance je otkrio zamenu za svoj brutalni i veoma limitirani Venom GT, a ...

BMW predstavio osveženu Seriju 7

BMW je službeno predstavio osveženu Seriju 7, koja će definitivno biti veoma prepoznatljiva Iako ...