fbpx

Audi A3 predstavljen osvežen za 2025.

Audi A3 predstavljen osvežen za 2025. a samo je početak velike modelne ofanzive iz Ingolštada koja će doneti devet modela

Audi A3

Audi A3 predstavljen osvežen za 2025. a samo je početak velike modelne ofanzive iz Ingolštada. Nakon zatišja u novinama marke sa četiri prstena, Audi će do kraja 2025. godine predstaviti čak devet što novih što značajno osveženih modela.

Audi A3

Prvi je na scenu izašao osveženi Audi A3, model koji je zadužen za veliki volumen prodaje u obe karoserijske verzije. Kao i model Volkswagen Golf koji je nedavno osvežen a sa kojim Audi A3 deli platformu, novine su sveprisutne, ali suptilne. Audi A3 je dobio potpuno novi svetlosni potpis u prednjim farovima, i ravniji gril hladnjaka, kao i uglastu formu usisnika vazduha na svom prednjem delu.

Audi A3

Novina su i četiri prstena koji su u novom dvodimenzionalnom dizajnu. Putem komandi na infotejmentu, vozač će moći da bira jedan od četiri svetlosna potpisa svetala za dnevnu vožnju, a među opcijama koje se mogu podešavati su i individualizacija sekvenci svetala pri startovanju motora i zaklkjučavanje vozila.

Audi A3

I pozadi, kao što je i uobičajeno tokom osvežavanja modela, Audi A3 je dobio novi odbojnik i difuzor, za koji Audi tvrdi da je stilom po uzoru na RS verzije, a i generalno Ingolštad tvrdi da je model A3 posto oštriji i dinamičniji nego do sada. Samo, ta konstatacija se ipak odnosi na estetiku i deizajnerska rešenja obzirom da izmena po pitanju mehanike i pogona, barem krupnijih, nema. A kada su vizuelni utisci u pitanju, Audi je u izbor za A3 dodao i dve nove boje – District Green i Progressive Red, kao i po prvi put za A3, ponudu mat boja.

Audi A3

U enterijeru su takođe suptilne novine, ali dovoljne da se osveženi Audi A3 razlikuje i bude unaperđen u odnosu na dosadašnji model. Novi su hromirani dodaci na ventilacionim otvorima i panelu sa komandama provetravanja i klimatizacije, malo je promenjen dizajn centralne konzole, a naslon za laktove između prednjih sedišta sada je deo standardne opreme. Modeli sa Stronic automatskim menjačem dobijaju i selektro pogona novog dizajna.

Audi A3

Audi A3 ima i novo ambijentalno osvetljenje koje se sada proteže preko centralne konzole i držača za čaše. U izboru materijala ima novina, a pogotovo u činjenici da su neki od materijala sa teksturom izrađeni od recikliranog poliestera.
Pored podatka da je među novinama u opcionalima i novi Sonos 3D audio sistem, sve verzije u standardnoj opremi imaju Virtual Cockpit instrumente i 10.1” ekran infotejmenta, isto kao i bežični punjač za telefon. MMI infotejment može opciono biti unapređen uz, kako fabrika novodi, “bogatu ponudu aplikacija”, uključujući i Amazon Alexa.
Osveženi Audi A3 će od aprila kupcima prvo biti ponuđen u 35 TFSI i 35 TDI verzijama sa sedmostepenim automatskim menjačem, dok će se manuelni menjač i druge pogonske opcije, uključujući i plug-in hybrid priključiti tokom ove godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – VN Mađarske pripala Verstappenu

Formula 1 – VN Mađarske pripala je Maxu Verstappenu vozaču tima Red Bull Formula ...

Bugatti Atlantic stiže u Ženevu?

Volkswagen sa publikom još uvek igra žmurke, ali, će u Ženevu ipak stići sa ...

Lawrence Stroll ušao u Aston Martin

Spekulacije da je Lawrence Stroll zanteresovan za investiranje u Aston Martin pokazale su se ...

Audi sprema superkompjuter za nove modele

Audijevi modeli naredne generacije dobiće mnogo pametniji i brži “mozak” u službi centralne kontrolne ...

Aston Martin Valkyrie sve lepši

Aston Martin Valkyrie već je prozvan difuzorom na točkovima, ali postaje sve lepši Poprilično ...

F1 replika sa Ferrarijevim V12 ide u proizvodnju, a može i na put

Voziti pravi Formula 1 automobil na javnim putevima nije moguće, pa je jedan Australijanac ...