fbpx

Formula 1 – Fernando Alonso “preispituje sebe”

Formula 1 – Fernando Alonso “preispituje sebe” dok se javlja nova sumnja u njegovu vozačku budućnost u Formuli 1

Formula 1 / Fernando Alonso / Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Fernando Alonso “preispituje sebe” dok se javlja nova sumnja u njegovu budućnost u Formuli 1. Fernando Alonso zaista nije siguran, i tvrdi se da „ne šalje poruku padoku“. Fernando Alonso iskreno sumnja u svoju budućnost u Formuli 1 i ne igra se samo umnih igrica, smatra David Coulthard. Veteran Formule 1 Alonso nije mogao da potvrdi svoju dugoročnu budućnost u sportu ni na jednoj od velikih nagrada na otvaranju sezone 2024. u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji. Ali njegove reči nisu samo psihološki rat za postizanje najboljeg mogućeg ugovora, upozorio je Coulthard. Alonso je prošlog vikenda u Saudijskoj Arabiji rekao: „Uživam u trkama, volim trke, nije važno da li se borim za pobedu ili za podijum ili za P12. „Posvetio sam se 100% trci i timu. Da bih se posvetio budućnosti, moram da budem siguran da mogu da dam 100% tom timu. Ako ne, bilo bi egoistično samo potpisati i biti u Formuli 1 samo radi zabave. Ako sam ovde, to je zato što želim da budem dobar. Pre svega, moram da razgovaram sam sa sobom…”
Coulthard je reagovao na Channel 4: „Prvi put sam ga čuo da govori o tome da li ima volju. Razgovarati sam sa sobom? Zanima me da li to radi ispred ogledala ili u praznoj sobi! Ali Fernando je veoma strateški orijentisan i postavljen. To ne zvuči kao da šalje poruku padoku. On zapravo preispituje sebe.”
Alonso, najstariji vozač na gridu 2024. sa 42 godine, navodno je u užem izboru da zameni Lewisa Hamiltona u Mercedesu sledeće godine. Trenutni ugovor vozaču Aston Martin Formula 1 tima ističe na kraju ove sezone, pa će po toj osnovi biti dostupan. Alonso insistira da će Aston Martin zadržati prvo mesto u njegovoj budućnosti, ako se trka u 2025. i dalje. Takođe je pomenuo izmene u pravilima o pogonskim jedinicama od 2026. i upitao se da li će ga one dovesti u iskušenje da se takmiči. Borba timova za Alonsove usluge za sledeću sezonu verovatno je već uveliko u toku, ali se trenutno raspravlja o tome da li dvostruki šampion Formule 1 uopšte želi da ostane u sportu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

WRC stiže u komšiluk 2021. godine

Corona kroji kalendare sportskih događaja i za 2021. godinu, a provizorni raspored WRC takmičenja ...

Smart #1 stiže 2023. godine kao električno vozilo

Smart #1 je prvi model iz zajedničke kompanije koju su osnovali Geely Mercedes-Benz, a ...

KIA Stonic – stiže još jedan mini SUV

Na salonu u Frankfurtu KIA će prestaviti model Stonic, mali SUV/crossover baziran na platformi ...

BMW X1 18d sDrive – zrele godine malog SUV-a

BMW je svojim modelom X1 u segment kompaktnog SUV-a ušao mnogo pre globalne crossover ...

Kamere u vozilima GSP-a su budućnost bezbednog saobraćaja

Kompanija Yandex Go pokrenula pilot projekat koji za cilj ima unapređivanje bezbednosti u saobraćaju ...