fbpx

Aston Martin DBX je osvežen za 2025. godinu

Aston Martin DBX je osvežen za 2025. godinu, a najveće unapređenje nalazi se u kabini koja je sada u stilu novog DB12

Aston Martin DBX

Aston Martin DBX je osvežen za 2025. godinu, a najveće unapređenje nalazi se u kabini koja je sada u stilu novog DB12. Aston Martin DBX će se naći u prodaji 2025. godine sa potpuno osveženim enterijerom i drugim manjim unapređenjima. Luksuzni sportski SUV se pridružio modelnoj ponudi britanskog proizvođača automobila 2020. godine, dodajući joj funkcionalan model koja je pomogla da se znatno poveća prodaja i popravi poslovni bilans.

Aston Martin DBX

Aston Martin sada dovodi dizajn modela u sklad sa svojom najnovijom ponudom, a istovremeno ukida osnovni model, ostavljajući samo varijantu DBX707. Modeli Aston Martin DB12 i Vantage umnogome inspirišu osveženu kabinu modela DBX.

Aston Martin DBX

Horizontalna linija dizajna deli instrument tablu, odvajajući infotejment sistem od instrument table i centralne konzole. Za razliku od drugih modernih luksuznih vozila, DBX zadržava gomilu klasičnih dugmadi i prekidača koji kontrolišu HVAC sistem, osećaj upravljanja, podešavanja ogibljenja, režim vožnje i još mnogo toga.

Aston Martin DBX

Iza novog volana se nalazi veliki 12,3-inčni digitalni ekran instrument table. Ekran od 10,25 inča sa Aston Martinovim informativno-zabavnim softverom nove generacije nalazi se u centru, a sadrži bežični Apple CarPlay i Android Auto. Aston Martin će ponuditi tri specifikacije opreme za ažurirani DBX707: Inspire Sport, Inspire Comfort i K kreacije po meri. Audio sistem sa 14 zvučnika i 800 V je standardna oprema, iako kupci mogu nadograditi na Bowers & Vilkins audio sistem sa 23 zvučnika i 1.600 V.

Aston Martin DBX

Eksterijer ostaje uglavnom nepromenjen, ali postoje neke primetne promene. DBX sada ima ručke na vratima koje se pokreću ka spolja kada je SUV otključan, i nove bočne retrovizore. Aston Martin takođe proširuje DBX-ov izbor boja sa pet novih nijansi: Epsilon Black, Helios Iellov, Sprint Green, Malachite Green i Aura Green. Podium Green će takođe biti dostupan nakon što je prethodno bio ekskluzivan za DBX707 AMR23 Edition. Brendov 4,0-litarski V-8 motor sa twin turbo punjenjem nastavlja da pokreće SUV, stvarajući istih 700 konjskih snaga i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Aston Martin DBX

Devetostepeni automatski menjač sa mokrim kvačilom isporučuje snagu na sva četiri točka, a koji može da pošalje svih 100 procenata obrtnog momenta na zadnje točkove. Elektronski kontrolisani amortizeri i vazdušno ogibljenje dobijaju novi trim radi unapređenja vozne dinamike. Aston Martin DBX 707 može dostići 100 km/h za za 3,4 sekunde i dostići maksimalnu brzinu od 310 km/h, kaže proizvođač. Prednje 16,5-inčne i 15,4-inčne zadnje karbonske keramičke kočnice koje se kriju iza standardnih 22-inčnih naplataka pružaju adekvatnu kočionu silu. Aluminijumski naplatci od 23“ su na spisku opcija. Aston Martin će početi da proizvodi novi DBX707 u drugom kvartalu 2024. godine, a isporuke će početi u trećem kvartalu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ponovo smena voditelja u Top Gearu

Da li je u opasnosti budućnost emisije Top Gear nakon najnovije promene voditelja, kojom ...

Fiat, Toyota i Kinezi spasavaju mališane

Fiat, Toyota i Kinezi spasavaju mališane, odnosno modele iz najmanjeg A segmenta od kojeg ...

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti iako je to model o kojem se ...

Volvo S60 T5 – ono kad ABBA zapeva BMW-u

Volvo i dalje živi svoju novu mladost na radost svih onih koji ne žele ...

Predstavljena potpuno nova Hyundai Kona

Kompanija Hyundai Motor danas je predstavila EV baziran futuristički dizajn nove generacije subkompaktnog SUV ...

GM omogućava poručivanje kafe putem infotejment sistema

General Motors će uskoro lansirati aplikaciju za svoja vozila, pod imenom Marketplace, koja će ...