fbpx

Mercedes AMG SL Mythos uskoro pred kupcima

Mercedes AMG SL Mythos uskoro pred kupcima obzirom da modifikovani topless SL prolazi završnu fazu testiranja

Mercedes AMG SL Mythos

Mercedes AMG SL Mythos uskoro pred kupcima obzirom da modifikovani topless SL prolazi završnu fazu testiranja. Zapamtite reč “Mythos” jer predstavlja novu liniju ultra-ekskluzivnih Mercedesovih modela. Prvi u grupi je AMG SL kome je krov potpuno eliminisan. Takođe je izgubio A-stubove i vetrobransko staklo, dajući Sport Leicht-u (SL-u) poseban izgled. Nakon svetske premijere u maju na događaju u Monaku, PureSpeed je izašao na ulice. Ove nove slike prikazuju AMG PureSpeed na otvorenom tokom finalnog testiranja na javnim putevima. Program testiranja iznosi više od 2.500 kilometara, što se ne čini mnogo. S druge strane, dovoljno je obzirom da je ovo pre modifikovani SL nego potpuno novi automobil.

Mercedes AMG SL Mythos

Probne vožnje se sada izvode na raznim putevima u severnoj Italiji. Nakon toga, prototipovi će biti procenjeni na legendarnoj stazi Nardo koja je u vlasništvu Porsche Engineering-a, podružnice kompanije koja nam je dala 911 sa sedištem u Weissachu. Novi AMG PureSpeed ipak nije na istom nivou uzbuđenja kao što je bio SLR u Stirlig Moss izdanju. Ruku na srce, izgleda drugačije od 99% svih automobila koji postoje, ali formulu koriste drugi brendovi od kada je SLR bez krova lansiran 2009. Primeri uključuju McLaren Elva, Lamborghini SC20, Ferrari Monza SP1/SP2 i Aston Martin V12 Speedster.

Mercedes AMG SL Mythos

Mercedes je odlučio da kamuflira prototipove, ali izgleda da su ovi praktično identični automobilu koji smo videli pre nekoliko meseci. Oreol inspirisan Halo sistemom iz Formule 1, koji se sastoji od aero-optimizovane zakrivljene šipke pričvršćene za karoseriju, još uvek je prisutan. Dve kacige dolaze u paketu sa kupovinom SL u toplesu.  Možda neće imati uzbuđenja kao SLR Stirling Moss, ali će sigurno skrenuti pažnju – ako ih vlasnici voze umesto da ih zaključaju u garaži. Već možemo da zamislimo da se nekoliko njih proda na aukciji za ludi novac sa malom kilometražom za nekoliko decenija.

Mercedes AMG SL Mythos uskoro pred kupcima

Ipak, PureSpeed neće biti tako ekskluzivan kao SLR Stirling Moss kojeg je napravljeno samo 75 jedinica. Mercedes-AMG namerava da napravi 250 primeraka svog inauguracionog modela Mithos i prodaće ih „entuzijastima i kolekcionarima“. Da bi „jedinstvena vozačka mašina za poznavaoce“ bila ostvarena, trokraka zvezda je sarađivala sa Pininfarinom tako što je iskoristila svoju stručnost u specijalnim modelima male količine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Citroen se pozdravio sa WRC-om i Ogierom

Citroen se oprostio od nastupa u WRC-a, a kao glavni razlog napuštanja šampionata naveo ...

Lamborghini testira aktivnu glavčinu točka

Lamborghini testira aktivnu glavčinu točka, tehnologiju koja bi mogla dodatno unaprediti voznu dinamiku automobila ...

Ferrarijevi motori u Maseratiju ne još zadugo

Jedan od glavnih razloga za kupovinu modernog Maseratija je agregat napravljen u Ferrariju. Međutim, ...

Formula 1 – kvalifikacije u Mađarskoj pripale Russelu

Formula 1 – kvalifikacije za Veliku nagradu Mađarske vožene na stazi Hungaroring pripale su ...

Test – Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech full hybrid 200

Test – Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech full hybrid 200 zvuči kao podugačko ...

Audi predstavio Activesphere Concept

Audi je predstavio futuristički Activesphere Concept, pa iako marka tvrdi da je samo koncept, ...