fbpx

Formula 1 – robija za sponzora Mercedes-AMG tima

Formula 1 – robija za sponzora Mercedes-AMG tima – CEO FTKS Sem Bankman-Frid osuđen je na 25 godina zatvora

Formula 1 / Foto – Steve Etherington // Mercedes-AMG Formula 1 tam media

Formula 1 – robija za sponzora Mercedes-AMG tima – CEO FTKS Sem Bankman-Frid osuđen je na 25 godina zatvora. Izvršni direktor FTKS Sem Bankman-Frid, kompanije koja je ranije sponzorisala Mercedes-AMG tim Formule 1, osuđen je na 25 godina zatvora. Mercedes je ušao u partnerstvo sa kompanijom za kriptovalute FTKS još 2021. godine, što je bilo vidljivo na bolidu i u padoku, ali je ova saradnja okončana pre Velike nagrade Brazila 2022. godine.
Nakon žto je CEO završio u zatvoru, kompanija je bodnela zahtev za bankrot, a sada je Bankman-Frid osuđen na 25 godina zatvora zbog lažnih aktivnosti. Bankman-Frid je u novembru osuđen po sedam tačaka optužnice za prevaru i zaveru radi pranja novca, dok je takođe smatran odgovornim za gubitak oko 10 milijardi dolara novca klijenata, a njegova kazna je sada izrečena na saveznom sudu na Menhetnu.
Bankam-Friedu će takođe biti oduzeta imovinu od 11 milijardi dolara i vraćena vladi Sjedinjenih Država. Izrečući kaznu, sudija Luis Kaplan je rekao: „Postoji rizik da će ovaj čovek biti u poziciji da uradi nešto veoma loše u budućnosti. I to uopšte nije trivijalan rizik“, dodajući da Bankman-Frid nikada nije ponudio „reč kajanja zbog činjenja strašnih zločina“. Kao deo saopštenja koje je izdao Mercedes nakon suspenzije njihovog FTKS saveza na Velikoj nagradi Brazila 2022., tim je saopštio: „Kao prvi korak, suspendovali smo naš ugovor o partnerstvu sa FTKS. To znači da se kompanija više neće pojavljivati na našem trkačkom automobilu i drugim brendiranim sredstvima od ovog vikenda. VN Brazila 2022. je označila i scenu poslednje Mercedesove pobede u Formuli 1, Džordž Rasel je pobedio u sprint trci, a zatim i na Velikoj nagradi, dok je Lewis Hamilton obezbedio dvostruku pobedu za tim u nedelju na trci za Veliku nagradu. Od tada Mercedes nije uspeo ponovo da se popne na najviše stepenice podijuma usred intenzivne dominacije Red Bulla u sportu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dakar reli 2024. počeo je prologom od 157 kilometara

Dakar reli 2024. počeo je prologom od 157 kilometara a u narednih 13 dana ...

Audi Sport planira RS modele na zasebnoj platformi

Audi Sport planira RS modele na zasebnoj platformi, a posebna platforma za električne RS ...

Stiže nova generacija digitalnih kokpita

Ditalni kokpiti sa velikim ekranima više nisu nikakva novost, a nova rešenja već čekaju ...

General Motors ugasio svoj australijski brend Holden

General Motors je najavio gašenje svog australijskog podbrenda Holden, kao deo plana povlačenja sa ...

Porsche navodno razmatra svoj leteći automobil

Leteći automobil sa znakom Porsche bi pre ili kasnije mogao postati realnost, prenosi nemački ...