BMW i8 Roadster definitivno 2018.

Nije tajna da BMW već neko vreme priprema otvorenu verziju i8, ali sada je i definitivno potvđeno, a na čudan način i pokazano

Foto: BMW

Stiže “topless” verzija BMW i8, a to je službeno potvrđeno slikama sa “test rig”-a čiji zadatak je da protrese svaki delić automobila, kako bi se utvrdio da li je svaka komponenta dorasla vibracijama i opterećenjima koje je očekuju na drumu. Dakle, otvoreni, tačnije po onome što se može videti, targa i8 Roadster je na putu ka kupcima, a kako se navodi to će biti početkom 2018. i proizvodiće se u pogonu u Leipzigu. Službeno saopštenje koje je BMW izdao uz slike i8 Roadster na test-uređaju, je poprilično čudno i kaže da će ovaj automobil, osim što je čist, biti i potpuno nečujan. Iako se očekuje da je njegov pogon ista plug in hibridna kombinacija 1.5 benzinca i elektro-motora, kako smo se uverili na Dmotion testu i8 Coupe on sigurno nije nečujan. Naprotiv, ima zvuk kakav se i očekuje od sportiste ovakvog izgleda, pa makar i dopirao iz zvučnika. Ovakva enigmatična najava može značiti i da je produžena autonomija na struju, pa se tada stvarno može uživati sa “vetrom u kosi”, nešto duže. Ipak, ovo je samo nagađanje, a otkrivanje istine biće uskoro, iako je u međuvremeno stigla i kratka informacija da je emisija CO2 48 g/km, odnosno 4 g/km više od kupea.

Foto: BMW

Evropa će i8 Roadster prvi put zvanično videti u martu u Ženevi, a nije isključeno da će svetska premijera biti u Detroitu u januaru 2018. Ono što je sasvim sigurno je da će njegova samonoseća karoserija od karbonskih kompozita sigurno imati veću torzionu čvrstinu i mnogo manju masu od bilo kog sličnog roadstera, koji uvek moraju biti dodatno ojačani upravo da se njihove karoserije ne bi uvijale.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Gubici Land Rovera problem za Tata motors

Investicije, pad prodaje i gubici Land Rovera oborili kreditni rejting Tata Motorsa „S&P Global ...

Škoda će ipak praviti EV u Češkoj

Iako su se nedavno pojavile informacije da će VW “zauzdati” uspeh Škode povećanjem cena ...

Dallara predstavila svoj prvi ulični automobil

Dallara je otkrila svoj prvi ulični automobil, pod imenom Stradale, na događaju u čast ...

Volvo 360c – vizija autonomnog transporta budućnosti

Dok jedni predlažu autonomne letilice kao transport na kratke staze, Volvo predlaže stari dobri ...

Čovek “zarobljen” u Cadillacu parkiranom u garaži 13 sati?!

Desi se da čovek nekad zaključa automobil dok su ključevi unutar vozila, ali da ...

Muke po Mercedes se nastavljaju

Mercedesove, tačnije Daimlerove muke sa izduvnim gasovima se nastavljaju, ili, najtačnije, tek su počele, ...