fbpx

Cadillac CT4-V i CT5-V Blackwing zvanično predstavljeni

Cadillac CT4-V Blackwing i CT5-V Blackwing stižu na leto kao zamena za ATS-V i CTS-V modele

Foto: GM

Novi Cadillac CT5-V Blackwing pokreće unapređena verzija dosadašnjeg 6.2 litarskog V8 agregata sa mehaničkim kompresorom koja razvija 668 KS i 894 Nm obrtnog momenta, tj. 28 KS i 39 Nm više nego u modelu CTS-V. Iz Cadillaca tvrde da je protok vazduha u usisnom sistemu povećan za 46% i da porast snage dolazi zahvaljujući izmenjenom izduvnom sistemu, novom kućištu leptira gasa i novom kompresoru.

Foto: GM

Svaki agregat modela CT5-V Blackwing je ručno sklopljen u Bowling Green postrojenju u Kentakiju i nosi pločicu sa potpisom čoveka koji ga je sklapao. Sa opcionim desetostepenim automatskim menjačem, CT5-V Blackwing do 100 km/h stiže za oko 3.9 sekundi.

Foto: GM

Osnovni menjač je šestostepena manuelna jedinica koja dolazi sa automatskim izjednačavanjem obrtaja pri prelasku u niži stepen prenosa i nudi mogućnost da se papučica gasa ne popušta tokom promena u viši stepen prenosa. Iz Cadillaca tvrde da maksimalna brzina ovog modela prelazi 320 km/h.

Foto: GM

Manji CT4-V Blackwing pokreće 3.6 litarski twin turbo V6 iz modela ATS-V, s tim da je snaga porasla sa 464 KS na 472 KS, dok je obrni moment ostao isti sa maksimalnih 603 Nm na raspolaganju. Pored povećanog protoka vazduha u usisnom sistemu za 39%, poboljšano odvođenje toplote, novi klipovi, i unapređeni turbo kompresori zaslužni su za veću snagu.

Foto: GM

CT4-V Blackwing do “stotke” sprinta za manje od 4 sekunde i dotiže maksimalnih 304 km/h. Oba modela imaju pogon isključivo na zadnjim točkovima, Kako iz Cadillaca tvrde, vodili su se principom da ne dodaju bilo šta automobilu što ga neće učiniti bržim na trkačkoj stazi. Ovo znači da pogona na svim točkovima neće biti.

Foto: GM

Oba nova modela koriste unapređenu Alpha platformu i dolaze sa četvrtom generacijom Magnetic Ride Control amortizera. U poređenju sa svojim prethodnicima, novi modeli imaju tvrđe spiralne opruge, čvršće silen blokove, a poprečni stabilizatori su sada šuplji. Prelazak sa mehaničkog na elektronski diferencijal sa ograničenim proklizavanjem uštedeo je čak 10 kilograma.

Foto: GM

CT5-V zaustavljaju najveće kočnice koje je Cadillac ikad stavio u serijski model. Prednji kočioni diskovi su prečnika 399 milimetara, dok su zadnji 373 milimetara. CT5-V Blackwing karakterišu diskovi prečnika 381 mm napred i 340 mm nazad. Oba modela koriste šestoklipne Brembo kočione čeljusti napred i četvoroklipne pozadi, a CT5-V Blackwing je moguće poručiti sa karbon keramičkim kočnicama koje skidaju 24 kg neogibljene mase. Dva Blackwing modela u prodaju kreću na leto, a osnovne cene modela kreću od 59,990 dolara za CT4-Blackwing i 84,990 dolara za CT5-V Blackwing.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen osvežio Polo – u salonima na jesen

Volkswagen je nastavio sam osvežavanjem modela a na red je došao Polo koji je ...

Land Rover Defender iz filma “Spectre” ide na aukciju

Jedan od publici najomiljenijih vozila iz filma „Spectre“ je definitivno Land Rover Defender 110 ...

Aston Martin pred prodajom deonica

Aston Martin je u većoj krizi nego što se to javno vidi, i čini ...

Konačno usaglašena pravila Formule 1 za 2021.

Timovi Formule 1, FIA i vlasnici Formule 1 konačno su se usaglasili o novim ...

Novo ruho Škodine sportske legende 200RS

Za svoju interpretaciju modela 200 RS, Daniel Petr je odlučio da krene u pravcu ...

Kia Motors prva na svetu sa aktivnim menjanjem brzina za hibridna vozila

Tehnologija, prva na svetu i plod sopstvenog razvoja, poboljšava efikasnost menjača kod hibridnih vozila ...