fbpx

Formula 1 – Ferrari pregovara

Formula 1 – Ferrari pregovara sa vozačima, a kalkulacijama i spekulacijama nikad kraja između dve sezone

(Photo by Mark Sutton / LAT Images/Pirelli Media)

Formula 1 – Ferrari pregovara sa vozačima, a kalkulacijama i spekulacijama nikad kraja između dve sezone. La Gazzetta dello Sport je objavio „pouzdane“ informacije da je Charles Leclerc pred potpisivanjem novog ugovora sa Formula 1 timom Ferrari. Šta više, ne samo da je pred potpisivanjem, nego i da se radi o ugovoru na čak pet godina, uz značajnu povišicu.

Formula 1 / Charles Leclerc / Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Prema La Gazzetta dello Sport, Leclerc bi godišnje trebao biti plaćen blizu 50 miliona evra. U odnosu na trenutnu platu za koju se veruje da je oko 25 miliona evra, njegova plata bi rasla iz godine u godinu. Ukoliko su ove spekulacije istinite ( stvarne plate vozača su tajna i brojke su zapravo samo pretpostavke), Leclerc bi platom dohvatio troštrukog šampiona Formule 1 Maxa Verstappena.
Leclercov ugovor ističe na kraju sledeće sezone Formule 1 i navodno su i Ferrari i Leclerc odlučni da produže saradnju, uz želju tima Ferrari da Leclerca zadrži u svom jatu, podalje od konkurencije, kao što je tim Mercedes-AMG.

Formula 1 / Charles Leclerc / Foto: Scuderia Ferrari Press Office

La Gazzetta dello Sport tvrdi da je potpisivanje ugovora gotova stvar i pitanje trenutka, kao i da u ugovoru postoje klauzule za prevremeni raskid ugovora po osnovi performansi. Italijanska sportska novina tvdi da prema novom ugovoru (koji još nije potpisan) Leclerc može da napusti Ferrari tim Formule 1 nakon tri godine u slučaju da mu tim ne pruži konkurentan automobil. Naravno, postoji sumnja da je La Gazzetta dello Sport imao uvid u ugovor koji je na stolu, ali istine u ovim navodima sigurnon ima.

Formula 1 / Carlos Sainz / Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Sa druge strane garaže tima Ferrari izgleda da je situacija prilično drugačija. Ugovor Carlosa Sainza sa timom Ferrari ističe takođe 2024. a Španac uporno odbacije spekulacije o svojim vezama sa timom Audi, pokušavajući da sebi obezbedi produženje ugovora sa Ferrarijem. La Gazzetta dello Sport ima svoje „informacije“ i na ovu temu i tvrdi da postoje razlike u željama i planovima između Ferrarija i Sainza barem u ranoj fazi pregovora o produžetku saradnje. Sainz želi dvogodišnji ugovor kojim bi se obezbedio do kraja sezone 2026. godine, ali mu Ferrari, navodno, nudi samo jednogodišnji ugovor. Takav potez bi Ferrariju obezbedio slobodu odlučivanja u vozačkom tandemu za 2026. godinu kada počinje nova era pogonskih jedinica, ali i nadalje. Spekuliše se da Ferrari pažljivo posmatra Landa Norrisa, vozača McLaren tima Formule 1, čiji ugovor ističe na kraju 2026. godine, ali kojeg bi Ferrari rado doveo u svoj tim i ranije ukoliko se ukaže prilika.
Predsednik Ferrarija John Elkann je izjavio da će tim zadržati aktuelni vozački tandem i nakon 2024. godine, ali nije precizirao do kada.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyota Srbija preventivno poziva hibride na servis

Povodom informacija iz svetskih medija da Toyota opoziva sva hibridna vozila na kontrolne servise, ...

Nova marka MG Motor stiže u Srbiju

MG Motor, nova marka u Srbiji, premijerno je predstavljena na DDOR BG Car Show ...

Novi Porsche 911 do kraja godine

Novi Porsche 911 stiže do kraja godine, a moguća premijera već u septembru na ...

Delta Automoto prodajni salon i servis su otvoreni za klijente

Kompanija Delta Automoto, generalni zastupnik za brend Honda, prilagodila je radno vreme salona i ...

Prosečno vozilo u Srbiji završi u nezgodi svakih 235,000 km

Istraživanje otkriva da prosečno vozilo u Srbiji završi u nezgodi svakih 235,000 km Nijedno ...

Ford želi da iskoreni miris novog automobila u Kini

Miris novog automobila važi za jedan od najboljih delova kupovine (novog) vozila, međutim Kinezi ...