fbpx

Predstavljena Porsche Panamera 4S E-Hybrid

Predstavljena Porsche Panamera 4S E-Hybrid čime je proširena porodica treće generacije sportske limuzine

Porsche Panamera 4S E-Hybrid

Predstavljena Porsche Panamera 4S E-Hybrid čime je proširena porodica treće generacije sportske limuzine. Porsche Panamera je u svojoj novoj trećoj generaciji premijerno predstavljena u novembru prošle godine i to u dve verzije sa dva kraja ponude – najslabijoj i najjačoj. Porsche je predstavljanjem Panamere 4S E-Hybrid u dve dodatne verzije dopunio i proširio ponudu na ukupno četiri elektrifikovane verzije.

Porsche Panamera 4S E-Hybrid

U pogonskom smislu, V8 motor je izostavljen, međutim turbokompresori nisu. V6 sa 2.9 litara radne zapremine ima dva turbokompresora, i uz električnu pomoć Panamera 4S E-Hybrid stiže do 470 KS, od čega je za 304 KS zadužen biturbo. U osnovi, Panamera 4 E-Hybrid ima malo manje snage nego u prethodnoj generaciji, ali proizvođač poručuje da je raspoloživa snaga optimizovana, pa se na preformansama nije izgubilo ništa. Iako velika i luksuzna, Panamera 4 E-Hybrid je i dalje vrlo brz automobil. Do 100 km/h stiže za 4 sekunde, odnosno tri desetinke brže nego do sada, a maksimalna brzina je 285 km/h.

Porsche Panamera 4S E-Hybrid

Snažnija Panamera 4S E-Hybrid od 2.9 V6 biturbo benzinca dobija 353 KS, a uz električnu pomoć ukupno 544 KS. I ova verzija je malo slabija od prethodne, za 16 KS, ali raspolaže identičnim maksimalnim obrtnim momentom. Panamera 4S E-Hybrid je i dalje vrlo, vrlo brza – 3.6 sekundi je dovoljno do 100 km/h što je isto kao i do sada, a maksimalna brzina je 295 km/h.

Porsche Panamera 4S E-Hybrid

Sve elektrifikovane verzije modela Porsche panamera imaju unapređenu bateriju, čiji kapacitet je povećan za 45%, pa je sada 25.9 kWh, ali unutar identičnih dimenzija baterije. Veća baterija napaja i povećan elektromotor od 190 KS, koji se nalazi u sklopu automatskog menjača. Prema WLTP standardima merenja, slabija Porsche Panamera 4 E-Hybrid može preći 96 kilometara na struju a snažnija 4S E-Hybrid do 92 kimometra.
Iako nije zvanično potvrđeno, sledeća generacija Audija RS4 Avant (koja bi trebala nositi oznaku RS5 Avant) dobiće identičnu pogonsku grupu, iako modifikovanu za ugradnju u vatreni karavan.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Uberova tehnologija je kriva za smrtni udes, tvrdi dobavljač

Uber je isključio fabrički sistem za izbegavanje sudara u svom Volvo XC90 SUV-u koji ...

Kolosalno smo zaj…i stvar – kaže Toto Wolff

Umesto prve pobede u Formuli 1 u karijeri, George Russel je dobio izvinjenja tima ...

Vozač Formule 2 Anthoine Hubert poginuo u Spa

U tragičnom incidentu tokom trke Formule 2 poginuo mladi Francuz Anthoine Hubert Aktuelni šampion ...

Nissan kaže: 86% vozi automobil pogrešne boje

Većina vozača je izabrala pogrešnu boju vozila za svoju ličnost. Studija sprovedena u Evropi ...

Serija 6 Gran Tourismo uskoro sa 2.0 litarskim dizelom

BMW je predstavio novu, osnovnu, verziju Serije 6 Gran Tourismo koju pokreće dvolitarski dizel ...

Na Silverstoneu prva trojica u 0,079 sekundi

Još uvek Formula 1 ume da donese neizvesnost, još samo kada bi tako ostalo ...