fbpx

Hyundai Motor Group osvojila brojne IIHS nagrade

Hyundai Motor Group osvojila najviše kombinovanih IIHS nagrada TOP SAFETY PICK+ i TOP SAFETY PICK

Hyundai Ioniq 6 // Foto&Copyright Dmotion.rs

Hyundai Motor Group osvojila najviše kombinovanih IIHS nagrada TOP SAFETY PICK+ i TOP SAFETY PICK. Hyundai Motor Group saopštava da je Institut osiguranja bezbednosti na putevima (IIHS – Insurance Institute of Highway Safety) nagradio prestižnim IIHS 2024. TOP SAFETY PICK (TSP) i TSP+ nagradama ukupno 16 modela Hyundai Motor Company, što je više od bilo kog drugog proizvođača automobila koji je ove godine procenjivan.
Izuzetan učinak Grupe na IIHS nagradama za 2024. svedočanstvo je njenog nepokolebljivog fokusa na bezbednost. Sa 10 TSP i šest TSP+ nagrada, Hyundai Grupacija se može pohvaliti sa najviše kombinovanih TSP/TSP+ priznanja i načelu je auto-industrije. Ovo dostignuće pokazuje posvećenost Grupe tome da bude lider na polju bezbednosti kao i njene kontinuirane napore da obezbedi najviši nivozaštite za putnike u vozilima i druge učesnike u saobraćaju.
„Hyundai Motor Group je ponosnana to što je osvojila vodeću poziciju u industriji u nedavno objavljenim IIHS 2024. TSP/TSP+ rezultatima“, rekao je Brian Latouf, predsednik i globalni direktor za bezbednost i kvalitet u Hyundai Motor Group. „U Hyundaiju je bezbednost osnova dizajna naših vozila, što pokazuje dodeljivanje najznačajnijih bezbednosnih priznanja u industriji za 16 naših proizvoda.”
Među brendovima Grupe, Hyundai Motor i Genesis su izjednačeni na drugom mestu u ukupnom poretku, pri čemu je Hyundai Motor osvojio sedam nagrada (dve TSP+ i pet TSP), Genesis je osvojio sedam nagrada (tri TSP+ ičetiri TSP). Ovo priznanje ističe izuzetne bezbednosne standarde ugrađene u vozila prestižne automobilske grupacije.

Hyundai Kona 1.6 T-GDI // Foto & Copyright @ Dmotion.rs

Za Hyundai Motor su osvajači TSP+ priznanja bili mali SUV KONA i električni automobil srednjeveličine IONIQ 6. TSP osvajač i uključuju mali automobil ELANTRA, male SUV automobile IONIQ 5 i TUCSON, te SUV srednjeveličine PALISADE imali kamionet SANTA CRUZ.

Gnesis GV80

Za Genesis su suosvajači TSP+ priznanja bili veliki luksuzni elektrifikovani automobil G80, mali SUV GV60 i luksuzni SUV srednje veličine GV80 (modeli napravljeni posle avgusta 2023). TSP osvajači uključuju velike luksuzne automobile G80 i G90, kao i luksuzna SUV vozila srednjeve ličine GV70 i elektrifikovani GV70 (napravljeni posle novembra 2023).
Da bi se kvalifikovala za IIHS TSP, vozila moraju imati dobruocenu na testu čeonog sudara sa malim preklapanjem, originalnom testu čeonog sudara sa umerenim preklapanjem i ažuriranim testovima bočnih sudara. Za TSP+, kao višu od dve nagrade Instituta, vozilo mora da dobije dobre ocene na testu čeonog udara sa malim prekpanjem, kao i na ažuriranim testovima bočnog udra, te ne manje od prihvatljive ocene na ažuriranom testu čeonog sudara sa umerenim preklapanjem. Za oba priznanja, TSP/TSP+, takođe se mora dobiti prihvatljiva ili dobra ocena za prevenciju čeonih sudara sa pešacima, a neophodno je i da vozila imaju prihvatljivo ili dobro ocenjene farove u svim verzijama opreme. Za više informacija o promenama kriterijuma za dodelu, posetite IIHS.org.

Hyundai Ioniq 5 Ultimate // Foto Dmotion.rs

Za nagrade TSP/TSP+ 2024, IIHS je podigao letvicu, izazivajući proizvođače automobila da poboljšaju zaštitu putnika na zadnjim sedištima i poboljšaju sisteme za izbegavanje sudara sa pešacima. Ažurirani IIHS test čeonog sudara sa umerenim preklopom, koji sada uključuje i drugu lutku koja sedi iza vozača, fokusira se na bezbednost zadnjih sedišta i zamenio je 2024. originalni test u zahtevima za osvajanje TSP+ priznanja.
„Cenimo teže kriterijume koje je IIHS zahtevao 2024. godine da bi se dobila TSP/TSP+ priznanja”, rekao je Latouf. „Promene napravljene na našimvozilima da bismo sa zahtevnijim kriterijumima osvojili ove nagrade nude najviši nivo zaštite našim kupcima i drugim ugroženim učesnicima u saobraćaju. Bezbednost je glavni prioritet naše kompanije, a ova skorašnja priznanja dokazuju našu posvećenost klijentima.”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Renault inovacijom došao do jednostavnog parkiranja

Renault već godinama nudi sisteme pomoći u vožnji kako bi kupcima pojednostavio parkiranje, sada ...

Dacia je angažovala petostrukog šampiona Dakar relija

Dacia je angažovala petostrukog šampiona Dakar relija Nassera al-Attiyaha koji se priključio fabričkom Dacia ...

Tesla će naknadno ugrađivati kompjutere za autonomnu vožnju

Tesla je predstavio svoj kompjuter za “potpuno autonomnu vožnju” u aprilu, a uskoro bi ...

Porsche slavi 70 godina 911 uz Speedster koncept

Porsche obeležava 70 godina ikone 911 konceptom Speedster, koji bi mogao i u seriju ...

Kina izvukla utikač – za sada

Kina je pristala odgoditi i ublažiti planirane kvote električnih vozila nakon žalbi nemačkih proizvođača ...

Nakon Amerike – Amin za Formulu 1

Nakon trke u Ostinu, umesto slavlja Hamiltona i Mercedesa, događale su se sasvim drugačije ...