fbpx

Predstavljen Alfa Romeo Milano

Predstavljen Alfa Romeo Milano, kompaktni SUV koji će imati električni ali i hibridni pogon, pa i opcioni pogon na svim točkovima

Alfa Romeo Milano

Predstavljen Alfa Romeo Milano, kompaktni SUV koji će imati električni ali i hibridni pogon. Alfa Roemo Milano postavljen je na Stellantis e-CMP2 platformu koja omogućava ne samo električni ili hibridni pogon, nego i izbor pogona na jednoj ili obe osovine. Električni Alfa Romeo Milano imaće dva nivoa snage. Za osnovni model namenjen je elektromotor of 154 KS, dok će Veloce verzija za svoje visoke performanse imati 237 KS, kao i diferencijal sa zatvaračem, širi trag točkova i jače poprečne stabilizatore, koji bi uz 25 cm manji klirens od tla trebali doneti pravu sportsku Alfu.

Alfa Romeo Milano

Razumljivo, za Alfa Roemo Milano Veloce namenjeno je i tvrđe ogibljenje i snažniji kočioni sistem. Obzirom na električni pogon, prvo pitanje keoje se postavlja je autonomija. Fabrika navodi da će uz bateriju koja je kapaciteta 54 kWh, u kombinovanim uslovima vožnje, a po WLTP ciklusu merenja, autonomija biti oko 410 kilometara, što i nije previše, pre svega zbog prevelike fleksibilnosti WLTP-a u odnosu na stvaran saobraćaj. Baterija se može puniti na istosmernim brzim punjačima do 100 kW, i od 10 do 80% biće napunjena za pola časa.

Alfa Romeo Milano

Za sve one koji preferiraju motor sa unutrašnjim sagorevanjem, opcija ke hibrid. Osnova je trocilindraš zapremine 1.2 litre, koji radi pod Millerovim ciklusom i ostvaruje 134 KS, a pomaže mu elektromotor od 21 kW, koji je smešten u kućište šestostepenog DCT menjača. Sistem radi na naponu od 48 volti. Verzija sa ovim blagim hibridom u startu će imati pogon na prednjim točkovima, dok će se kasnije pridružiti Q4 verzija sa AWD pogonom, ali će pogon zadnjih točkova biti od strane elektromotora.

Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo milano dug je 4.170 mm, što znači 86 mm više od modela Jeep Avenger. Za njegov enterijer bio je zadužen Alejandro Mesonero-Romanos , koji kaže da je inspiraciju potražio u kasičnim modelima marke Alfa Romeo.

Alfa Romeo Milano

Novi Alfa Romeo dobio je ime Milano po gradu u kojem je 1919. godine osnovana marka, ali će se proizvoditi u Poljskoj u pogonu Tychi, gde se već proizvode Jeep Avenger i Fiat 600 koji koriste istu platformu. Isporuke električnih Alfi Milano počeće u septembru ove godine, dok će proizvodnja hibridnih verzija početi dva meseca kasnije. Prema trenutno važećim planovima marke Alfa Romeo, odnosno Stellantis Grupe, Milano će biti poslednja Alfa sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, a svi modeli koji će biti lansirani od 2025. godine pa nadalje imaće isklučivo elektro pogon.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Land Rover Defender iz filma “Spectre” ide na aukciju

Jedan od publici najomiljenijih vozila iz filma „Spectre“ je definitivno Land Rover Defender 110 ...

Cupra Ateca – upotrebljiva jurilica

Nije malo skeptika koji smatraju da je besmislena odluka Seata, tačnije, VW-a, da gradi ...

Nissan Ariya osvojio je Red Dot nagradu za dizajn

Nissan Ariya je osvojio prestižnu nagradu za dizajn Red Dot u kategoriji dizajna proizvoda ...

BMW Grupa i Rimac Technology novi partneri

BMW Grupa i Rimac Technology novi su partneri, a u blizini zagreba proizvodiće se ...

Malo po malo otkriva se Renault Austral

„Elegantan i tehnološki napredan“, tim rečima je Gilles Vidal, direktor Renaultovog odeljenja za dizajn, ...

Elektrifikacija – strateški pravac BMW Grupe

Elektrifikacija je jedan od strateških pravaca korporativne strategije BMW Grupe NUMBER ONE > NEXT. ...