fbpx

Ford Mustang sa četvora vrata – nije isključeno, ali je isključeno da će ikada biti električni Mustang kaže Farley

Ford Mustang

Ford Mustang sa četvora vrata. Pošto je već po mnogima (zlo)upotrebio ime Mustang na modelu Mustang Mach-E, Ford bi mogao još jednom da se oslanja na nasleđe imena indijanskog ponija. U intervjuu za Autocar, izvršni direktor Ford Moto Co Jim Farley bio je otvoren za ideju da predstavi druge automobile kao deo proširene „Stang linije“. Isključio je neke određene modele kao što su mali krosover i terenski automobil, ali nije isključio sedan.
„Ali da li bismo mogli da uradimo druge oblike karoserije Mustanga – sa četvoro vrata ili bilo šta drugo? Verujem da bismo mogli, sve dok ovi modeli imaju sve performanse i nastup originalnog Mustanga“, kaže Farley.
Dok će se Mustang entuzijasti nasmejati ideji o porodičnom Mustangu, istina je da Ford verovatno razmišlja o tome već duže vreme. Ovde su priloženi zvanične skice Plavog ovala, koje je nacrtao viši dizajner eksterijera Kristofer Stivens. Oni su se pojavili sredinom septembra 2022. godine kada je S650 zvanično predstavljen. Atraktivna dizajnerska skica predstavljena je zajedno sa ostalim ilustracijama kupea koje su, za sada, ostavljene na „policu“. Moglčo bi se pomisliti da bi Ford mogao da predstavi još jedan model u svojoj ponudi za SAD nakon što je ubio Fiestu, Focus i Fusion poslednjih godina. Mustang je jedini preostali automobil, a sve ostalo su terenci i pick-up truckovi.

Ford Mustang

Da li bi elegantna limuzina trebalo da ima nadimak Mustang ili ne, o tome se raspravlja. Izgleda da se proizvođač automobila sa sedištem u Dearbornu ne plaši da iskoristi popularnost nadimka lansiranjem drugih modela osim Mach-E električnog SUV-a. Glasine o Mustangu sa četvoro vrata kruže najmanje od 2018. U originalnim izveštajima se navodi da je Ford čak najavio dilerima limuzinu sa V-8 turbo agregatom. Međutim, na kraju je to bio samo trač. Skice i Farlijev intervju sa Autocar-om najbliže su Mustangu sa četiri sedišta koji imamo do sada. Farli želi da osnaži porodicu Mustang dodatnim modelima dok je britanskom časopisu rekao da ima još toga nakon ludo skupog GTD-a. Čisto električni model nije na listi. „Jedna stvar koju mogu da obećam je da nikada nećemo napraviti potpuno električni Mustang“, kaže Farley. Šef je nastavio da pomene da Ford ne namerava da replicira Porscheovu strategiju sa stalno rastućom linijom 911. Jedna stvar sa kojom se svi možemo složiti iz ovog intervjua je njegova izjava o održavanju starog V-8 u životu „sve dok nam Bog i političari daju“. Dok 5.0 ostaje i EV se ne dešava, Farley nije odbacio ideju o hibridnoj postavci: „Testirali smo i zaista verujemo da elektrifikovani pogoni dobro funkcionišu za vozače željne ozbiljnih performansi.“

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Renault se pojačao velikim dizajnerskim imenima

Grupa Renault se pojačala sa dva svetski poznata i priznata imena u domenu dizajna ...

Switchblade – leteći automobil spreman za 2018.

Ideja o letećim automobilima sve je više. Već za narednu godinu najavljen je Samson ...

McLaren Senna – najsnažniji P1 ikada

Otkriveno je McLaren Senna, najsnažnije izdanje P1 do sada, a verovatno i najradikalnije koje ...

Novo zadnje krilo u Formuli 1 koštaće pola sekunde

Od trke Formule 1 u Francuskoj FIA uvodi novi test zadnjeg krila na bolidima, ...

Renault na Salonu sa novim Cliom i brojnim popustima

Za Renault i Dacia vozila, na Sajmu automobila u Beogradu, aktuelni su sajamski popusti, ...

Lamborghini Urus premašio sva očekivanja

Prema rečima direktora Lamborghini-a, potražnja SUV modela Urus je premašila sva očekivanja Lamborghini Urus ...