fbpx

Predstavljena Toyota Yaris četvrte generacije

Toyota je pokazala novi Yaris, koji će se konkurisati brojnoj konkurenciji kao što su Peugeot 208, Ford Fiesta, Renault Clio, VW Polo, Seat Ibiza i mnogi drugi

Foto: Toyota

Toyota je svetu zvanično pokazala novi Yaris koji je postavljen na novu platformu, a kojeg očekuje više nego brojna i ozbiljna konkurencija u B segmentu. Još uvek novih i svežih modela dužine četiri metra ima mnogo – VW Polo, Seat Ibiza, i Ford Fiesta koji već na tržištu, ali i ono koji, kao i Yaris, upravo dolaze, Renault Clio i novi Peugeot 208.
Potpuno nova Toyota Yaris kreirana je da odgovori na sve veće izazove svakodnevnog gradskog života i sve veće zahteve današnjih kupaca kompaktnih automobila. Od gradskog vozila očekuje se da pruži i stil i praktičnost, da bude jednostavan za parkiranje, okretan u gradu, a opet udoban na dužim putovanjima. Da pruža vodeće standarde sigurnosti i najniže moguće troškove održavanja. I, naravno, da sve to ima pristupačnu cenu.

Foto: Toyota

Kako bi odgovorio na ove, sve veće zahteve, novi Yaris donosi filozofiju Toyotine Nove Globalne Arhitekture (TNGA) po prvi put u ovaj segment vozila, kao i Toyotin hibridni pogon četvrte generacije. Ovaj pristup, dopunjen naprednim aktivnim i pasivnim sistemima sigurnosti teži da stvori najsigurniji automobil u klasi.

Foto: Toyota

Spoljni dizajn novog Yarisa opisuju kao „kompaktan i okretan“, uvek spreman za kretanje i uživanje, stvarajući automobili koji je okretan u gradskoj vožnji i lagan za parkiranje, ali koji je zadržao sav unutrašnji prostor na koji su kupci navikli, što je suština Yarisove filozofije „veliki mali“. Dizajn unutrašnjosti sledi princip „manje je više“, stvarajući otvoren i prostran prostor za vozača i suvozača, a visokokvalitetni materijali nude prijatan ambijent u kabini.
Novi Yaris, pored 1,5-litarskog hibridnog pogona nove generacije, biće dostupan i sa 1,5 i 1,0-litarskim benzinskim motorima. Početak prodaje novog Yarisa očekuje se na jesen sledeće godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Šefica Citroena najavila novi C5

Prema rečima izvršnog direktora Citroena, Linde Jackson, Francuski proizvođač će predstaviti treću generaciju modela ...

Ušteda do 12.000 evra za BMW X4

BMW Srbija je za svoje klijente pripremio specijalnu cenu od 47.990 evra za BMW ...

Lexus od 2024. sa „Steer-by-wire“ sistemom upravljanja

Lexus od 2024. sa „Steer-by-wire“ sistemom upravljanja za kupce u Evropi, a Toyota se ...

MG se vraća korenima, razvija električni roadster

MG je brend koji je poznat po malim sportskim roadsterima iz 20. veka, koje ...

WRC – Rovanpera je pobednik pakla u Keniji

WRC – Rovanpera je pobednik pakla u Keniji koji je doneo Safari reli sa ...