fbpx

Predstavljena Toyota Yaris četvrte generacije

Toyota je pokazala novi Yaris, koji će se konkurisati brojnoj konkurenciji kao što su Peugeot 208, Ford Fiesta, Renault Clio, VW Polo, Seat Ibiza i mnogi drugi

Foto: Toyota

Toyota je svetu zvanično pokazala novi Yaris koji je postavljen na novu platformu, a kojeg očekuje više nego brojna i ozbiljna konkurencija u B segmentu. Još uvek novih i svežih modela dužine četiri metra ima mnogo – VW Polo, Seat Ibiza, i Ford Fiesta koji već na tržištu, ali i ono koji, kao i Yaris, upravo dolaze, Renault Clio i novi Peugeot 208.
Potpuno nova Toyota Yaris kreirana je da odgovori na sve veće izazove svakodnevnog gradskog života i sve veće zahteve današnjih kupaca kompaktnih automobila. Od gradskog vozila očekuje se da pruži i stil i praktičnost, da bude jednostavan za parkiranje, okretan u gradu, a opet udoban na dužim putovanjima. Da pruža vodeće standarde sigurnosti i najniže moguće troškove održavanja. I, naravno, da sve to ima pristupačnu cenu.

Foto: Toyota

Kako bi odgovorio na ove, sve veće zahteve, novi Yaris donosi filozofiju Toyotine Nove Globalne Arhitekture (TNGA) po prvi put u ovaj segment vozila, kao i Toyotin hibridni pogon četvrte generacije. Ovaj pristup, dopunjen naprednim aktivnim i pasivnim sistemima sigurnosti teži da stvori najsigurniji automobil u klasi.

Foto: Toyota

Spoljni dizajn novog Yarisa opisuju kao „kompaktan i okretan“, uvek spreman za kretanje i uživanje, stvarajući automobili koji je okretan u gradskoj vožnji i lagan za parkiranje, ali koji je zadržao sav unutrašnji prostor na koji su kupci navikli, što je suština Yarisove filozofije „veliki mali“. Dizajn unutrašnjosti sledi princip „manje je više“, stvarajući otvoren i prostran prostor za vozača i suvozača, a visokokvalitetni materijali nude prijatan ambijent u kabini.
Novi Yaris, pored 1,5-litarskog hibridnog pogona nove generacije, biće dostupan i sa 1,5 i 1,0-litarskim benzinskim motorima. Početak prodaje novog Yarisa očekuje se na jesen sledeće godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Bentayga i Rhys Millen spremni da napadnu Pikes Peak

Bentley želi da postavi rekord za serijski SUV na Pikes Peak Hill Climb-u u ...

Mini Yours po svom ukusu

Mini je lansirao do sada neviđenu mogućnost vizuelnog prilagođavanja automobila po sopstvenoj želji vlasnika ...

Aston Martin predstavio vrlo skup simulator trkačke vožnje

Aston Martin je u saradnji sa firmom Curv Racing Simulators napravio savršeni dodatak za ...

Aston Martin pokazao Valiant

Aston Martin pokazao Valiant ekstremnog sportistu za stazu legalnog za drum a konicipiranog od ...

Formula 1 – već kazna za Ferrari i Leclerca

Formula 1 – Ferrari i Charles Leclerc će za narednu trku biti kažnjeni pomeranjem ...

Spremni su novi Mini modeli i stižu pre proleća

Moderni Mini je predstavljen pre 20 godina, a najnovija generacija modela dokaz je da ...