fbpx

BMW predstavio treću generaciju X6 na novoj platformi

BMW predstavio treću generaciju X6, svog najvećeg kupe-SUV-a

Foto: BMW

Treća generacija BMW X6 postavljena je novu CLAR platformu, koju, kao i do sada, deli sa modelom X5. Osnovnu formu karoserije i proporcije X6 je zadržao, ali uz značajno zaoštrene linije, i novinu koja će podeliti mišljenja – osvetljeni gril hladnjaka, srećom, opcioni.

Foto: BMW

Uz novu platformu, stižu i novi motori. Uz sDrive40i i xDrive40i ide redni twin turbo šestocilindraš od 3 litre od 335 KS i 447 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U poređenju sa odlazećim modelom, to znači da novi X6 ima 33 KS i 47 Nm više. Ova ova verzija sa sDrive do 100 km/h ubrzava za 5.2 sekunde, a sa xDrive za 5.3. U snažniju M50i ide 4.4 litarski twin turbo V8, sa 523 KS i 750 Nm, koji je takođe snažniji u odnosu na odlazeći model. Pojačan je za 78 KS i 100 Nm, a do 100 km/h ubrzava za 4.1 sekundu. Ukoliko se kupac odluči za fabrički paket za vuču prikolice, X5 M50i sposoban je da povuče i do 3.265 kilograma. Uz sve tri pogonske verzije ide osmostepeni automatski menjač.

Foto: BMW

Prednje oslanjanje je sa dvostrukim trouglastim ramenima dok je pozadi multilink u pet tačaka, a među opcijama je “ Dynamic Handling” paket, koji podrazumeva i aktivne poprečne stabilizatore i aktivno upravljanje, odnosno upravljanje i na zadnjim točkovima u zavisnosti od uslova na putu.

Foto: BMW

Sa druge strane, xDrive40i među opcijama ima off road paket, koji uključuje vazdušno ogibljenje, elektronski kontrolisan M Sport zadnji diferencijal i četiri posebna moda vožnje prilagođena van asfaltnim avanturama, odnosno podlogama: sneg, pesak, makadam ili kamenje.

Foto: BMW

U enterijer se uselilo sve ono što smo videli u X5 kao Live Cockpit sa iDrive sistemom. To znači 12.3” instrument tablu i centralni višenamenski ekran iste dijagonale, “Hey, BMW” glasovne komande, itd…
Po pitanju bezbednosti, u standardnu opremu spada Active Driving Assistant, blind-spot detection, forward collision warning, i park distance control. Među doplatama su lane-keep assist, automatic lane-change assist, side-collision avoidance i još dosta toga.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedes sada nudi zamenske delove karoserije za Gullwinga

Biti vlasnik automobila iz snova, kao što je Gullwing, nije lako. Osim što je ...

Počela prodaja nove Ford Fieste

Uporedo s početkom prodaje na najvećim evropskim tržištima, sasvim nova Ford Fiesta od 8. ...

FCEV Hyundai Nexo se iznenađujuće dobro prodaje

Evropska prodaja modela NEXO na gorivne ćelije vodonika premašila je 1.000 jedinica od početka ...

Novi McLaren GTS je najpraktičniji superautomobil

Novi McLaren GTS je najpraktičniji superautomobil – tako tvrdi proizvođač i dodaje još snage ...

“M3” ali Jaguar…

Obzirom da je u poslednjih nekoliko tranfera dosta ključnih šefova i inženjera iz BMW-a ...

Autonomni Ford Mustang iz 1965. će voziti Goodwood Hillclimb

Ford Mustang iz 1965. godine, opremljen autonomnim tehnologijama, pokušaće sam da odveze brdsku trku ...